RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny karantene for Berg

Sist oppdatert:
TROMSØ (TV 2 Nettavisen): Ingenting tyder på at Runar Berg makter å forbedre statistikken sin: Neste serierunde må han sone årets første karantene.

TROMSØ-GLIMT 2-2: Før seriestart lovet Runar Berg bot og bedring. To sesonger på rad har han befunnet seg i toppsjiktet blant råtassene i eliteserien, med ett rødt, sju gule - og en håndfull seriekamper fra tribunen med karantene. Etter fjorårets nesten-nedrykk lovet han bedring.

Akkurat på skjema
- Jeg satte meg som mål å begrense meg til fire gule kort denne sesongen, erkjenner Berg overfor TV 2 Nettavisen.

- Og med et nytt gult kort mot Tromsø er du over halvveis allerede etter sju serierunder?

- Ja, i antall er jeg vel akkurat på skjema fra i fjor. Men jeg kan jo fortsatt klare ambisjonen, gliser han.

Midt i spøken, unnskylder han seg likevel.

- Kortet mot Tromsø kom som følge av en kalkulert risiko. Tromsø fikk en voldsom mulighet til overgang, og jeg kastet meg inn for å stoppe kontringsmuligheten. Jeg forsøkte å ta ballen, men var klar over at jeg kunne få kort. Jeg føler meg sikker på at Tromsø hadde scoret om jeg ikke hadde stoppet angrepet, og da hadde det vært 2-0 og ”game over”, sier han.

Ikke gris
Han avviser at taklingen var ”grisete”, og tar det med fatning at Tromsø-supporterne har utropt nettopp Runar Berg som sitt fremste ”hat-objekt” i eliteserien.

- Det tar jeg med godt humør så lenge det bare er på det verbale planet. Det er jo langt unna noe lynsjestemning. Slik jeg har forstått det, skriver dette såkalte hatet seg fra cupfinalen i 1996. De må være ganske langsinte her oppe, bemerker han, og mener den beste metoden å besvare ukvemsord på er å gjøre det han selv gjorde i 16. maikampen mot Tromsø: Å score mål.

- Det var din første seriescoring på Alfheim i Glimt-drakt?

- Ja, det har jeg faktisk ikke tenkt på. Tidligere har jeg scoret her i Rosenborg-drakt og i TIL-drakt. De fleste har jo glemt at jeg faktisk har spilt for Tromsø. De har i alle fall glemt det, de som roper at de hater meg, sier Berg.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere