Gå til sidens hovedinnhold

Ny karrierebeste for Ruud: - Veldig fornøyd

Casper Ruud har aldri vært rangert høyere enn på siste oppdatering av ATP-rankingen.

Den norske tennisprofilen inntar nemlig 22. plass på ATP-rankingen etter glimrende spill på grusen den siste tiden - det er to plasser bedre enn hans tidligere bestenotering.

Les også: Hovland på delt 3.-plass etter storspill i Florida

Bråstopp i München

Ruud nådde semifinale i Masters 1000-turneringen i Monte Carlo forrige måned og gikk like langt i ATP 250-turneringen i München forrige uke.

- Jeg er selvsagt veldig fornøyd med min nye bestenotering, selv om det ble en tøff slutt i München. Jeg møtte en motstander som hadde dagen, men er fornøyd med semifinale og at jeg plukker poeng, sier Ruud til Nettavisen.

Han røk nemlig ut mot georgieren Nikoloz Basilashvili, som var både ekstremt dyktig og heldig i møtet med Ruud. Basilashvili vant også hele turneringen i München søndag.

På plass i Madrid

Nå er det ny Masters 1000-turnering i Madrid som står på planen denne uken. Allerede i første runde venter svært tøff motstand for Ruud, som møter 20. rankede Felix Auger-Aliassime fra Canada.

- Jeg gleder meg veldig over å være her i Madrid og for første gang i main draw. Jeg skal fighte for seier, men møter en tøff motstander. Felix kan spille meget bra. Det er en spiller jeg har stor respekt for, sier Ruud.

- Jeg føler meg i god form og håper og tror på en god match som til slutt kan gi seier til meg, sier Ruud.

Det er en snau måned til et av sesongens store høydepunkter for nordmannen - Roland Garros på den røde grusen i Paris.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler