RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Ny klaff på marka?

Sist oppdatert:
Forrige tirsdag spilte vi inn 13 400 kroner på Momarken, og i kveld satser vi på ny klaff. Sjekk våre Momarken-tips.

Sportspills meny tirsdag
Trav Forus: Nytt forvandlingsnummer på gang

Trav Jarlsberg: Safir glitrer igjen

Oddstips 1: City moser Villarreal

Oddstips 2: Suksessen fortsetter for Crystal Palace

Tre norske baner er i sving med travstevner tirsdag. Det starter med lunsjtrav på Jarlsberg, mens Forus travbane og Momarken travbane overtar scenen til kvelds. Det kjøres enkel V5 på alle tre banene.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Det var i hvert fall fasiten etter at Egge Odin innfridde som vår banker i Østfold forrige tirsdag, og noe nærmere en sikker vinner enn 3 Garland Kronos i V5-3 i kveld kommer vi ikke innen travet.

Alle løp skal selvsagt som kjent kjøres først, men en billigere oppgave enn dagens er det ikke mulig å oppdrive for 8-åringen til Per O. Midtfjeld. I den siste starten valgte kusken noe overraskende å bli sittende i andre utvendig, når toget gikk via tredjespor 600 igjen, men avslutningen til fjerde på fine 12.9 over aktuell distanse var det intet å utsette på.

Hesten så veldig fin ut ved den anledningen (og formen er nok kraftig på oppadgående i ny regi), og når både 1 Enzo og 2 Santana Ås må ha en rygg å gå i underveis, bør veien til tet bli veldig billig for Viking Kronos-sønnen denne gangen. Da taper han i så fall ikke dette løpet, og vi tror ganske bestemt at årets andre triumf blir bokført i kveld.

Vår rangering: A: 3 B: 6-2-1-5 C: 8-9 D: 4

V5-1, 1640 meter autostart
Et litt åpent sprintløp for varmblodshester innleder denne rebusen, og vi garderer da følgelig bredt. En naturlig favoritt må dog 4 Perfect News finne seg i å bli, og det er den tredje strake triumfen 3-åringen jakter i kveld. Full kontroll fra tet på 18.2 full vei i den siste starten, og selv om det er litt tøffere i mot ved denne anledningen, tilmåler vi Super News-sønnen solide vinnersjanser. Så veldig fin ut i den siste starten, og Pedersen-traveren virker til å være i rivende utvikling.

Det er intet å utsette på kapasiteten til 2 Sledge (vunnet to løp i år), men raden forteller alt om at vi her snakker om en veldig usikker hest. Nå kommer dog 4-åringen tilbake etter lang pause, og da kan han fort vise seg frem i en forbedret utgave.

Vi synes at 6 Silva Star Nevele skuffet nok en gang fra tet ved fjerdeplassen på 16.7 over aktuell distanse i den siste starten, men trener Cato Antonsen melder om at hoppa viser en oppadgående formkurve i trening. Vi synes ikke at 5 Seaborn Scott ikke var mer enn han måtte være ved femteplassen på 18.3 full vei i debuten for Trond Anderssen, men løp i kroppen etter veldig lang pause kan ha gjort godt.

En flott 3-årshoppe er 8 J.T.`S Sunshine snakk om (positiv til tredje på fine 17.0 full vei i den siste starten), men sporet i kveld er selvsagt ikke mye å rope hurra for. Det ble litt feil for 1 Hot Super Line i den siste starten (ble hengende innledningsvis), men ved denne anledningen kan det fort bli litt mere riktig for den speedige Liseter-traveren.

Vår rangering: A: 4 B: 2-6-5-8-1 C: 7-10-11-9-3

Annonse: Grø jakter de store kronene og byr på et førstevalg i V5-2 på Momarken som fjerner ni av ti kuponger. Ai,ai for et drag.

V5-2, 2140 meter autostart
Vi støter på en storfavoritt i dette kaldblodsløpet i form av 3 Lustra Eldar, og i kveld er det årets fjerde triumf 4-åringen jakter. Vant enkelt i den siste starten på fine 29.5 full vei, og det var nok ikke skåltomt i mål på det. Antonsen-traveren står litt tøft inne på pengene i dette løpet, men dagens konkurrenter er nok ikke voldsomt mye bedre enn de var i den siste starten. Da dreier det seg normalt om en topp vinnersjanse på ny, men vi har et meget spennende motbud å by på.

Vi snakker da om 4 Røste Lill, og kapasiteten på denne 5-årshoppa er veldig fin. Det er tilbake etter veldig lang pause som gjelder med et intetsigende prøveløp på 34.7 full vei i ryggen som gjelder for Lunde-traveren, men i et rutineløp på Biri 20. september viste Lome Elden-datteren veldig friske takter.

Nesten likt i mål med hester som Landås Becca (337 000 i grunnlag) og Mixen (over en million kroner på kontoen) ved den anledningen, og tiden var råsterke 29.6 full vei! Se opp sier vi da, og da snakker vi om en spenstig 8-prosenter i spillet!

På vårt store system får vi også plass til 1 Lykke Berit og 9 Store Johan, og da er vi rimelig trygge på å være igjennom dette løpet. Førstnevnte holder absolutt toppform, men det må løse seg litt underveis (blir garantert overflydd ned startsiden) for at 6-årshoppa skal kunne ta årets første triumf. Sistnevnte kan svært mye (men ødelegger for seg selv med stadige galopper), og siden den siste starten har Lauvin-sønnen blitt behandlet (og da kan han være forbedret).

Vår rangering: A: 3 B: 4-1-9 C: 11-10-5-2-7-6-8 D: 12

V5-4, 1640 meter autostart
Vi synes dette sprintløpet for kaldblodshester ser vidåpent ut, og på vårt store system stryker vi da ingen. Tilbake etter lang pause med litt uviss form kommer seiersmaskinen 10 Boklifaks (gått et par rutineløp på Biri på 32-tallet full vei), og på sitt beste blir selvsagt ikke 6-åringen lett å stoppe i comebacket. Ubeseiret i år på syv forsøk, men når Järvsöfaks-sønnen mistet formen på denne tiden både i fjor og året før, tør vi ikke å la Holmen-traveren stå ugardert.

Vi tror at 7 Ra Tina dundrer til tet på tross av et spor litt langt ute, og på sitt beste kan hun da lede rundt om. Slett ikke hatt den helt rette flyten nå på slutten, og formen er således litt bedre enn raden. Det meste ble feil i den siste starten, og til slutt stanget 7-årshoppa i trøtte rygger over mål ved sjetteplassen på 26.6 over aktuell distanse.

Vi hadde god tro på 11 Rigel Pål i den siste starten, og Sjefen-sønnen var da knapt slått som toer på 27.6 Løp i kroppen etter en mindre pause har normalt gjort godt, og vi synes da at 7-åringen er vel lite spilt med sine usle 5 %!

Bedre til enn på svært lenge står 1 Kolnes Viktor ved denne anledningen, og da synes vi at den fartsfyllte 5-åringen bør vurderes relativt tidlig. Helt borte er heller ikke trioen 2 Polar Lilja, 4 Kongsrud Terna og 5 Mørtvedt Jerkaran i feilfrie utgaver, men noen stabile kort er ikke det snakk om.

Vår rangering: A: 7-10 B: 11-1-4-2-5 C: 9-12-3-6-8

V5-5, 1640 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester avslutter denne rebusen, og det er veldig varierende kvalitet på deltagerne. Vi finner seks vinnerkandidater, men fire hester hever seg klart over mengden etter vårt skjønn.

Den korte distansen er ingen fordel for 7 American Rock, men med dokumentert toppform i kroppen setter vi likevel 8-åringen fremst. Gått tre kruttsterke løp nå på slutten, og dersom den sterke Liseter-traveren er på skuddhold ut i oppløpet, tror vi på seier.

Det er heller intet å utsette på formen til 1 Fashion Albert, og med tilsvarende klaff på løpet som ved triumfen på 16.7 over stayerdistansen i den siste starten (perfekt åpning fra rygg leder til slutt), ja så må 6-åringen tilmåles solide vinnersjanser på ny.

Kusken signaliserer ryggløp, og da sitter fort 4 Tiny Dancer tidlig i tet. Sistnevnte kan da i så fall lede rundt om, og da krysser vi tidlig. Det er tilbake etter lang pause som gjelder for 11 Campari Clipper, men 8-årshoppa er omgitt av gode rapporter (og kapasiteten er slett ikke så verst).

Vår rangering: A: 7 B: 1-4-11 C: 2-9 D: 5-3-6-8

Spilleforslag
Til V5-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 96, 336 og 1204 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere