*Nettavisen* Sport.

Ny Kollen-rekord, Romøren vant

Foto: (FOTO: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX)

Tommy Ingebrigtsen satte ny Holmenkollen-rekord i storbakke-NM, men seieren gikk til Bjørn Einar Romøren.

26.01.06 00:18

HOLMENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): Ingebrigtsen klinte til med 136 meter i andrehoppet - to meter lengre enn den gamle bakkerekorden i Kollen.

Bjørn Einar Romøren vant likevel med 279 poeng, 12,6 poeng foran Ingebrigtsen.

- Endelig en Kollen-drøm som går i oppfyllelse. Det var et godt skihopp, og bakkerekord i Kollen er morsomt, det. Nå skal jeg glede meg over rekorden resten av kvelden, sa Ingebrigtsen til NRK umiddelbart etter rekordhoppet.

Tommys andre rekord
Ifølge ham selv er dette hans andre bakkerekord.

- Så vidt jeg vet, har jeg fortsatt rekorden i Thunder Bay. Men den bakken er de vel i ferd med å jevne med jorda, sier Ingebrigtsen. Det var som kjent i Thunder Bay Ingebrigtsen ble verdensmester i 1995 - etter et finalehopp som av mange fortsatt regnes som tidenes beste skihopp.

Lars Bystøl tok NM-bronse med 259,1 poeng. Morten Solem blr nummer fire, mens Sigurd Pettersen kom på femteplass etter et godt andrehopp på 128,5 meter.

Småsyk Ljøkelsøy
Roar Ljøkelsøy og Daniel Forfang hoppet ikke i kveld på grunn av sykdom. Ifølge hoppsjef Clas Brede Bråthen er ikke Ljøkelsøys sykdom mer alvorlig enn at han etter all sannsynlighet stiller til start i verdenscupen i Zakopane kommende helg.

- Roar tar det med ro hjemme i Trondheim resten av uka og reiser ned til Zakopane først lørdag morgen - tidsnok til å rekke rennet, som går på kveldstid, sier Bråthen til TV 2 Nettavisen.

Sagen bunnet bakken
Anette Sagen vant kvinnenes storbakke-NM suverent, nesten 40 poeng foran nummer Line Jahr. Sagen fikk ikke fullklaff i noen av omgangene, men satt bakkerekord for jenter med 131 meter i prøveomgangen.

- En ubeskrivelig følelse. Da jeg passerte 80 meter, steg jeg to meter opp i lufta. Håper det var noen som filmet, sier en oppglødd norgesmester - som innrømmer at selve NM-konkurransen ikke var veldig spennende.

- Jeg hadde vel nesten tatt seieren på forskudd, medgir hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.