*Nettavisen* Sport.

Ny kontrakt for Thoresen

Foto: (foto: scanpix)

Patrick Thoresen har forlenget kontrakten med Djurgården, men drømmer fortsatt om å få spille i NHL.

09.01.06 13:27

Norges beste ishockeyspiller nyter stor respekt i svensk ishockey, og er i skrivende stund på 23. plass på poenglisten i eliteserien med 11 mål og 23 poeng på 34 kamper. Nå har han skrevet under på en ny kontrakt med stockholmsklubben Djurgården.

- Jeg har skrevet under for ett år til, bekrefter Thoresen overfor TV 2 Nettavisen.

Djurgården sliter med dårlig økonomi, men ga likevel 22-åringen lønnsøkning.

- Jeg hadde en førsteårskontrakt, og har gjort det bra i to år nå, så jeg har fått en bedre kontrakt enn jeg hadde. Jeg er fornøyd, jeg, men ønsker ikke å gå ut med noen tall, sier den arbeidsomme og allsidige løperen.

Patrick Thoresen trives godt i Stockholm, men drømmer fremdeles om å få spille i verdens beste hockeyliga - NHL. Han har noen agenter som jobber med å promotere ham overfor det nordamerikanske markedet. Den beste markedsføringen står han likevel for selv - gjennom godt spill i Sverige og ikke minst i vårens A-VM.

De nye reglene som ble innført i kjølvannet av NHL-lockouten gjør det nå mulig for NHL-klubber å skrive kontrakt med spillere som ikke er draftet, så lenge disse spillerne er over 22 år. Denne regelendringen er Thoresen glad for.

- Jeg er jo i en ganske fin alder. De vil vel helst hente unge spillere, men jeg har ikke hørt om noen spesielle klubber som er interessert, forteller Thoresen. Han har vært inne i en liten downperiode etter en god sesongstart, men er totalt sett fornøyd med utviklingen i Sverige.

- Helt klart! Jeg har lyst til å være en av lederne i laget, og føler at jeg spillemessig blir bedre dag for dag.

Djurgården ligger på åttende- og siste sluttspillplass i den svenske eliteserien etter 34 kamper, og møter mandag kveld Leksand på borteis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag