*Nettavisen* Sport.

Ny landslagssjef for jentene

Foto: (Scanpix)

Linn Torp (35) får ansvar for junior og elite.

22.01.13 21:39

Norges Cykleforbund har omorganisert hele lederkabalen etter at sportssjefen ble skiftet ut forrige sesong.

Inn har Hans Falk (sportssjef), Stig Kristiansen (landslagssjef landevei), Eddy Knutsen Storsæter (landslagssjef terreng) og Kai Lexberg (utøverutvikler) kommet.

Nå er det klart at Linn Torp trer inn en 60 prosents stilling og vil få hovedansvar for kvinner junior og elite.

- Jeg gleder meg. Jeg har syklet aktivt selv fram til nå, og håper at det vil være gunstig at jeg kan bidra med erfaringen min derfra i den nye jobben, sier Linn Torp til procycling.no.

Bred internasjonal erfaring
Eidsvoll SK-rytteren er ansatt i deltidsstilling som lærer ved Norges Toppidrettsgymnas på Kongsvinger.

Hun har syklet profesjonelt siden 2005-sesongen og flere opphold i utenlandske lag bak seg, blant annet fra nederlandske DSB, britiske Global Racing Team, belgiske Lotto-Belisol og sist fra sørafrikanske Team Bizhub-FCF.

Torp har også vunnet to NM-titler i løpet av karrieren.

- Er det ting du opplevde fra din egen karriere som aktiv, du nå ønsker å endre på som landslagssjef?

- Jeg synes det er litt tidlig å si så mye rundt det. Jeg synes det er spennende at forbundet ansetter en person på kvinnesiden. Det kan bidra til mer fokus på oss og jevne ut litt av forskjellen opp til guttene.

- Personlig håper jeg å kunne dele av min erfaring som proff i flere av de utenlandske lagene. For å vite litt om hva slags forhold som venter for damesyklister der ute, må man nesten ha opplevd det selv. Det er et punkt jeg gjerne vil bidra på, forteller hun.

Store forskjeller mellom kjønnene
Norge har Team Hitec Products som et flaggskip både nasjonalt og internasjonalt.

Landslagsutøverne Miriam Bjørnsrud, Thea Thorsen, Lise Nøstvold og Emilie Moberg sykler alle for Hitec-laget i 2013.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Utenfor de trygge rammene til det norske laget, er det en litt annen verden som venter, forteller Torp:

- Den største forskjellen er mediedekningen på herresiden, i forhold til det vi opplever. Det gjør igjen at den økonomiske biten er langt dårligere og dermed også de generelle forholdene. Det er dårligere struktur i lagene, og da kan det være greit å ha litt erfaring før man eventuelt står midt oppe i det.

- Vil du anbefale andre landslagsaktuelle utøvere å gå den veien du har gjort?

- Ja, det er klart jeg vil det. Man er nødt til å komme seg ut for å sykle og konkurrere mot de beste, dersom man selv ønsker å bli en god syklist. Vi har jenter som har prestert godt både for landslaget og for Hitec, men med unntak av disse er det ikke mange som har syklet på lag ute i Europa.

- Det virker lovende
Torp starter sin nye jobb fra 1. februar, og med sykkelsesongen like rundt hjørnet vil hun ha en god del ting hun må sette seg inn i før alvoret starter.

- Prosessen har egentlig gått veldig fort siden den forbundet tok kontakt. Men jeg skal gjøre mitt beste for å kunne gi jentene et best mulig opplegg og planer for den kommende sesongen.

- Hva tenker du om statusen norsk kvinnesykling har i Norge i dag?

- Jeg synes det ser veldig bra ut. Vi har en del gode ryttere som er på vei oppover fra junior- til seniornivå. Vi har Hitec-laget som har bidratt til å heve nivå på damesyklingen enda et par hakk opp. Jeg synes det virker veldig lovende, avslutter Torp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag