*Nettavisen* Sport.

Ny leken seier

De norske håndballgutta herjer i VM. Mandag ble Qatar banket.

24.01.05 22:33

NORGE-QATAR 33-22: Det norske laget kom fra storseier mot Brasil, og gjorde kort prosess også mot Qatar. Midtveis i 1. omgang stod det 10-3, og kampen var i realiteten avgjort.

Qatar hentet inn noe på slutten av 1. omgang da de gikk fra 6-15 til 12-17, men den norske seieren var aldri truet.

I 2. omgang vekslet den norske ledelsen på å være mellom sju og åtte mål, før den økte til 11 i sluttminuttene.

Håvard Tvedten scoret seks mål på seks skudd i etablert angrep i 1. omgang, og viste frem hele sitt skuddreperetoar. Jarle Rykkje var også veldig god før pause, mens keeperduoen Sindre Walstad og Ole Erevik stod godt mellom stengene. Og som mot Brasil så fungerte det kollektive norske forsvarsspillet veldig godt igjen.

- Vi er feilfrie
- Det viktigste er at vi har gått feilfritt i to kamper hvor vi har vært favoritter. Nå går vi til tre kamper hvor vi ikke er favoritter, sier landslagstrener Gunnar Pettersen til TV 2.

Han mente kampen var perfekt.

- Ja, egentlig. De første 20 minuttene var strålende. Det var gode keepere, godt forsvar, gode overganger og glitrende angrepsspill. Samtidig fikk vi en vekker hvis vi ikke er hundre prosent i forsvar. Og vi får ikke noe bonus selv om vi hadde vunnet med 40 mål, sa Pettersen videre.

Han mente at det var en fullt lovlig konsentrasjonssvikt som var årsaken til at Qatar kuttet litt inn på det norske forspranget på slutten av 1. omgang, men at det var uproblematisk at så skjedde.

Norges neste kamp spilles onsdag mot Serbia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag