RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny medalje for Astrid

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Juniorløperen Astrid Jacobsen tok sin andre VM-medalje på to dager i Sapporo.

20-åringen ble verdensmester i individuell sprint i Sapporo torsdag. Fredag gikk hun sammen med Marit Bjørgen inn til bronsemedaljer i lagsprinten.

Bjørgen stivnet
Jacobsen og Bjørgen var blant favorittene på forhånd før fredagens lagsprint, og det så lenge lovende ut for den norske duoen. Jacobsen dyttet Bjørgen ut i tet på den siste etappen, men Bjørgen gikk tom for krefter i den siste oppoverbakken, og ble forbigått av både Finland og Tyskland inn mot oppløpet.

Spørsmålet er om ikke Bjørgen brant litt for mye krefter i den tunge oppoverbakken på sin første og andre runde, da hun dro ifra resten av feltet. Hun virket veldig stiv i bakken på sisterunden, og hadde ingenting å stille opp med da finske Virpi Kuitunen og tyske Claudia Kuenzel-Nystad gasset på mot slutten.

- Jeg ble stiv, så jeg fikk ikke den luka jeg ville på toppen, og da skled de meg raskt inn, sa Bjørgen til NRK etterpå.

Finsk gull
Kuitunen slo Kuenzel-Nystad i spurten og sikret Finland gull.

Men uansett har sisteårsjunioren Astrid Jacobsen fått en fantastisk start på ski-VM i Japan med gull og bronse på to dager. Dermed står Norge med gull og bronse på både dame- og herresiden etter to dager av ski-VM.

Tor Arne Hetland gikk på trynet og ødela Norge medaljesjanser på herrenes lagsprint.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere