Gå til sidens hovedinnhold

Ny medalje i junior-VM

Men Finn Hågen Krogh fikk tyngst tenkelige vei til pallen.

Hinterzarten (ANB): Finn Hågen Krogh gikk godt og sikret seg bronsemedalje på 20-kilometeren med skibytte under junior-VM i tyske Hinterzarten fredag.

Vant gjorde Petr Sedov, som han gjorde det i fjor. Russeren var i en helt annen liga og vant med hele 41 sekunder på overraskelsesmannen fra Romania, Petrica Hogiu.

Hågen Krogh hadde en durabelig kamp mot tyske Thomas Bing om den siste medaljeplassen, men klarte å spurtslå tyskeren og fikk en tå foran i mål. De var ytterligere tre sekunder bak Hogiu i mål.

– Det var et fryktelig tungt løp under vanskelige forhold, men jeg følte meg sterk mot slutten og var ikke stresset over å ligge i rygg på tyskeren. Jeg følte jeg hadde god kontroll på oppløpet, sier Hågen Krogh til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter målgang.

Dramatisk løp
Det var imidlertid et ganske dramatisk løp man ble vitne til. I nærmest snøstorm klarte russerne Sedov og Eugeni Belov å få en luke til hovedfeltet på den klassiske etappen. Didrik Tønset og Finn Hågen Krogh klarte også å stikke fra hovedfeltet og kom til skibyttet rundt 15 sekunder foran den store puljen. Men der gikk alt galt for Hågen Krogh. Finnmarkingen knotet fælt inne i pit-stopen.

– Det var min egen feil. Jeg kan ikke skylde på andre enn meg selv. Jeg trodde jeg hadde festet skia godt nok, men det hadde jeg tydeligvis ikke, sier han.

Dermed gikk han ut sammen med hovedfeltet på skøytedelen av løpet. Ettersom snøen lavet ned, klarte hovedfeltet raskt å hente inn både Tønset og Belov, mens Sedov bare økte sin ledelse.

– Sinnssykt deilig
Noen kilometer før slutt greide rumenske Hogiu å stikke fra resten av feltet. Bing og Hågen Krogh klarte senere også å få en liten luke som de klarte å holde helt i mål, og nordmannen tuktet tyskeren med tre tideler i mål.

– Jeg har sett fram mot dette løpet lenge og det var sinnssykt deilig å ta medalje, sier en jublende glad finnmarking.

Dermed fortsetter de unge norske langrennstalentene å imponere under juniormesterskapet i Hinterzarten. Juniorløperne har stått for ti medaljer, mens U23-gjengen har sikret ytterligere to. Dermed står Norge totalt med 12 medaljer så langt i mesterskapet.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken