RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny midtstopper til Brann

Foto: scanpix
Sist oppdatert:
Det 19-årige talentet Yaw-Ihle Amankwah er klar for Bergens stolthet.

(iBergen.no): Unggutten Amankwah, som spiller for Fana i 2. divisjon, har ved flere anledninger vært på trening med Brann. Nå er den 1,95 m høye midtstopperen imidlertid klar for klubben.

Skrev under i dag
iBergen.no tok tidlig mandag kontakt med Fanas sportlige leder Ingvar Dalhaug, som først benektet for at noe kom til å skje før vårsesongen er helt over. Fans spiller neste helg sin siste kamp mot Os.

Heller ikke Roald Bruun-Hanssen i Brann svarte på noen henvendelser før ut på ettermiddagen. Nå er imidlertid overgangen klar og begge klubbene letter på sløret.

- Avtalen ble skrevet under i dag. Overgangen er en del av mer langsiktig tenkning. Dersom alt med papirene går i orden skal Yaw spille for Fana i høst og overgangen er gjeldende fra 16. juli, sier Bruun-Hanssen til iBergen.no.

Yaw skal etter planen spille for Fana ut sesongen før han blir disponibel for Brann etter nyttår. Brann betaler utdanningskompensasjon til Fana etter fotballforbundets satser (280.000 kroner), i tillegg er partene enige om en andel som skal gå til Fana ved et eventuelt videresalg, etter et visst antall kamper for Brann.

Stort øyeblikk
I Fana mener man spilleren ikke ennå er god nok for Brann, men på sikt tror sportslig leder Ingvar Dalhaug at Yaw kan bli Tippeliga-spiller.

- Per nå er han ikke god nok for Brann, men han er ennå ung. For oss er dette en fjær i hatten – at vi produserer spillere som Brann kan ha bruk for. Dette var en god avtale for alle parter, sier en mindre hemmelighetsfull Dalhaug til iBergen.no.

For spilleren er det svært gledelig.

- Jeg synes dette er stort. Jeg gleder meg til å ta steget opp, sier han til iBergen.no.

Da iBergen.no før helgen konfronterte Branns Bruun-Hanssen med om flere spillere var på vei til klubben ristet han på hodet og påsto at overgangsvinduet var stengt for deres vedkommende. Dette stemte altså ikke. På spørsmål om når Brann ble enig med spilleren forteller Bruun-Hanssen at partene ble enige mandag, noe som heller ikke stemte. Dette er noe iBergen.no vet og som spilleren bekrefter.

- Jeg ble enig med Brann på fredag, forteller Yaw til iBergen.no.

Om det er mer på gang enten inn eller ut på Stadion denne sommeren får tiden vise...

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere