*Nettavisen* Sport.

Ny nedtur for Nadal

Foto: AFP/Scanpix

Spanieren ble feid av banen i to strake sett.

27.11.09 18:25

Rafael Nadal har slitt mye med skader denne sesongen, noe som har vært tydelig under ATPs sesongfinale i O2 Arena i London.

Før fredagens avslutningskamp mot Novak Djokovic var spanjolen i realiteten allerede ute av turneringen, men selv uten press klarte ikke den tidligere verdenseneren å redde æren.

To strake sett
Djokovic, som vant hele turneringen forrige sesong, feide Nadal av banen i to strake sett, og sikret seg dermed en plass i semifinalen i London. Serberen vant kampen med sifrene 7-6, 6-3 og brukte totalt 57 minutter på å sikre seg seieren.

- Dette var utrolig bra, siden jeg vant kampen i to strake sett. Ingen av oss spilte vårt aller beste, men jeg er veldig glad for at det gikk min vei, sier Djokovic ifølge Sky Sports.

Turneringen i London er et oppgjør mellom verdens åtte beste skadefrie spillere. Spillerne er delt inn i to grupper, og de to beste i hver gruppe går til semifinalene.

Håper på svenske
Til tross for seieren mot Nadal er ikke Djokovic garantert en plass i semifinalen. Serberen er nemlig avhengig av at svenske Robin Söderling slår russiske Nikolaj Davydenko senere fredag kveld for å sikre andreplassen i gruppe B.

- Min skjebne vil bli avgjort i kveld Om Davydenko vinner er han videre. Men jeg er fornøyd med å avslutte med seier. Men kom igjen Robin, kom igjen, du kan klare det, sier Novak Djokovic.

Skulle Djokovic gå hele veien og vinne turneringen vil han passere nettopp Rafael Nadal på ATPs verdensranking, og avansere opp til en andreplass. Roger Federer vil uansett beholde posisjonen som verdens beste tennisspiller ut året.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag