Ny nedtur for Rosenborg mot Strømsgodset

TØFF START: Eirik Horneland har fått en tøff start på tiden som Rosenborg-trener.

TØFF START: Eirik Horneland har fått en tøff start på tiden som Rosenborg-trener. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Rosenborg og trener Eirik Horneland måtte nøye seg med ett poeng hjemme mot Strømsgodset 2. påskedag.

22.04.19 19:59

ROSENBORG - STRØMSGODSET 0-0:

Mandagens møte med Strømsgodset ble nok en nedtur for Rosenborg, som etter fire serierunder fremdeles står uten seirer i Eliteserien 2019.

Oppgjøret med drammenserne endte nemlig målløst 0-0, og RBK beholder dermed 15. plassen på eliteserietabellen.

Helland: - Forjævlig

Det var en svært skuffet Pål André Helland som snakket med Eurosport rett etter kampslutt.

- Helt forjævlig. Vi er ikke gode nok. Vi skal vinne denne kampen, det er for dårlig. Det er det samme hvordan vi prøver å spille, vi må utøve det bedre. Vi ser litt tunge ut, hele gjengen, sa Helland.

Rosenborg-profilen avviser at det er forventningene som tynger og preger spillerne.

- Sånn er det å spille i Rosenborg. Det er derfor vi spiller her. Hvis ikke, hadde vi spilt i en klubb der det ikke har noe å si om du vinner eller taper. Vi ønsker å være i en klubb der det betyr mye, og vi ønsker å være mye bedre.

Mathisen: - Skremmende

Jesper Mathisen, som satt i TV 2s fotballstudio underveis i kampen, mener trøndernes seriestart er overraskende svak, med tanke på hvilke spillere trener Eirik Horneland har tilgjengelig i sin tropp.

- Det er det som er skremmende med Rosenborg. Vi kan godt si at et par av spillerne er på vei ned, at de er over toppen, at de er mette, at de tjener altfor godt, at de har vært ute og kommet hjem igjen og så videre. Likevel, du har Eliteseriens beste keeper i André Hansen, du har Eliteseriens beste venstreback i Birger Meling, Eliteseriens beste stopper i Tore Reginiussen, masse alternativer på midten. Og så har du Søderlund som absolutt ikke har levert på topp, men der har du også Bendter på benken, uttalte Mathisen underveis i kampen på Lerkendal.

KRITISK: Jesper Mathisen mener Eirik Horneland bør få langt mer ut av RBK-stallen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Den tidligere Start-spilleren mener fallet i kvalitet fra forrige sesongs- til årets RBK-utgave er svært tydelig og kritikkverdig.

- Du kan godt si at det er flere enn Horneland sin skyld, men den jobben som har blitt gjort etter at han kom opp dit, har vært forferdelig. Det å ikke få mer ut av denne gjengen, uansett om du spiller med fem bak, to bak, null bak, eller hva du måtte velge. Det er helt utrolig å se hvor langt unna disse guttene er nivået de var på for «et kvarter siden».

Mathisen mener også at rekrutteringen i RBK har vært for svak og at spillerne som har kommet inn ikke er gode nok.

- Der har du nok et stort problem for Rosenborg. Det er det vi også ser resultatene av - fornyelsen av denne spillerstallen. De som kommer inn og legger lista, de har ikke kommet inn i Rosenborg de siste årene. Even Hovland, Gustav Valsvik ... med all respekt å melde, Rosenborg må hente spillere på et høyere nivå enn de gutta der.

LUGGER: Det stemmer ikke for Rosenborg på siste tredjedel av banen. Her er Pål André Helland i aksjon i søndagens møte med Strømsgodset. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

RBK ropte på straffe

Rosenborg kom til kampens første målsjanse allerede etter to minutters spill på Lerkendal, da Mike Jensen prøvde skuddfoten fra like utenfor sekstenmeteren.

Godset-keeper Viljar Myhra var raskt nede og reddet forsøket, men ga en farlig retur som David Akintola var nær ved å sette i mål. RBK-angriperen ble imidlertid forstyrret såpass i avslutningsøyeblikket at skuddet gikk utenfor.

Rosenborg-spillerne ropte på straffespark da de mente Lars-Christopher Vilsvik tok ulovlige midler i bruk for å stoppe Akintola, men dommer Trygve Kjensli holdt fløyta i hånda og pekte på femmeteren.

Etter en drøy halvtime var hjemmelaget farlig frampå igjen. Akintola fikk ballen ute på venstrekanten og slo ballen inn i feltet langs bakken. Pål André Helland var på plass på nærmeste stolpe, men avslutningen gikk over mål.

Feberredning fra Hansen

Etter et brukbart RBK-trykk i starten på den andre omgangen, var det etter hvert Strømsgodset som tok tak i kampen på Lerkendal.

Det var nær ved å gi avkasting i form av en scoring etter 65 minutter da et hjørnespark fra Vilsvik fant hodet til Lars Sætra. Godset-stopperen steg til værs og sendte i vei en kraftfull heading mot mål, men André Hansen vartet opp med en strålende redning og fistet ballen over mål.

Like etterpå tok Eirik Horneland grep og tok David Akintola og Anders Trondsen av banen til fordel for Gustav Valsvik og Samuel Adegbenro.

Sistnevnte var nær ved å score på sin første touch på ballen sekunder senere, men assistentdommeren hadde flagget oppe og markerte for offside.

Rosenborg kjørte kampen i sluttminuttene, men lyktes aldri med å overliste Myhra, og kampen endte dermed 0-0.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.