Gå til sidens hovedinnhold

Ny nesten-skrell i tungvekt

Topprangerte Samuel Peter nær stygt knockouttap i natt.

For annen uke på rad har en topprangert tungvekter vært nær ved å miste sin plassering blant eliten. Forrige helg var det den russiske kjempen Nikolai Valuev som fikk sine svakheter påvist mot urangerte Jean-François Bergeron. I natt måtte nigerianske Samuel Peter kjempe seg opp fra kanvasen ved tre anledninger mot Jameel McCline.

Reddet ranking
Det så i en periode mørkt ut for fremtiden til Samuel Peter under nattens proffstevne i New York. Etter å ha tatt ringføringen mot den større McCline tidlig i kampen, ble nigerianerens verden snudd fullstendig på hodet da New York-bokseren sendte Peter ned for telling i annen runde.

Dramatikken gikk i taket da underdogen hadde Peter svært nære en knockout etter å ha senket ham ytterligere to ganger i tredje runden, men McCline klarte ikke å finne det siste og avgjørende slaget som ville ha sendt ham til topps på verdensrankingen og inn i tittelkamper.

I kampens resterende runder forsvant amerikanerens overtak stadig mer og resultatet ble en poengavgjørelse i Peters favør.

- Jeg hadde ham på kroken, men han slapp unna, uttalte en skuffet McCline etter fullført distanse. Amerikaneren har tidligere vært i ringen med flere av verdens beste tungvektere, men har selv ikke vært rangert i verdenstoppen siden april 2005.

Papptittel på spill
Nattens tre møter med kanvasen var de første for Samuel Peter i løpet av tretti proffkamper så langt i karrieren. Ring Magazine rangerer 27-åringen som verdens nest beste tungvekter bak ukrainske Wladimir Klitschko.

- Jeg visste at jeg måtte reise meg og forsvare tittelen min, uttalte Peter under nattens pressekonferanse.

Tittelen nigerianeren omtaler er i beste fall et påskudd for å kunne la hovedkampen på nattens stevne gå inntil tolv runder. McCline ble satt opp som motstander på kort varsel da WBC-mester Oleg Maskaev i forrige uke måtte melde avbud grunnet en ryggskade pådratt under trening.

For angivelig å kunne sikre rettferdighet overfor Peter, som er førsteutfordrer til tittelen - men mer sannsynlig for å kunne heve sine tittelgebyrer fra boksere og promotor - opprettet WBC (World Boxing Council) dermed en såkalt "interim title" – en midlertidig tittel.

Denne midlertidige tittelen ble tildelt Peter i forrige uke uten at nigerianeren trengte å bokse om den. Peter er dermed noe så søkt og lite troverdig som en "midlertidig WBC-mester".

Til å være en organisasjon som hevder å opptre i boksesportens beste interesse kan det neppe sies at WBC bidrar til å skape mindre tittelforvirring og mer sportslig troverdighet. Eller for å sette WBCs avgjørelse i perspektiv; dersom McCline faktisk hadde vunnet nattens oppgjør ville Peter ha gått inn i historiebøkene med den tvilsomme æren av å ha vært en midlertidig WBC-mester som tapte en tittel han aldri engang vant.

Heldigvis fant selve kampen i smak i bokseverden.

Golota-comeback
I nattens forkamp gjorde Andrej Golota kamp nummer to i sitt seneste comeback mot Kevin McBride, bokseren som sendte Mike Tyson inn i pensjonistenes rekker i 2005. Til tross for å være på tynn is ved flere anledninger klarte den kontroversielle polakken å bryte sin motstander i senk og få tilkjent en TKO-seier i sjette runde. Mye tyder nå på at promotor Don King vil begynne arbeidet med å manøvrere den populære 39-åringen inn i en utfordrerposisjon til en av titlene. Golotas statistikk i tidligere tittelkamper lyder 0-4.

Tidligere på stevnet noterte australske Kali Meehan en verdifull seier da han slo en teknisk knockout på amerikanske DaVarryl Williamson i sjette runde. Rykter svirrer nå om at det jobbes for å arrangere et møte mellom den tidligere WBO-utfordreren og New Zealands seneste tungvektskomet, Shane Cameron.

Helgens tungvektskamper fant sted i Madison Square Garden i New York.

Reklame

Husker du disse to idiotene?