RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny NHL-legende gir seg

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Først sa Al MacInnis stopp. Så var det Mark Messiers tur. Nå har enda en NHL-legende bestemt seg for at nok er nok.

- Som barn drømte jeg om å få spille i NHL. Jeg kunne aldri tenke meg at det skulle være så gøy, sier 42 år gamle Ron Francis. Nå har han bestemt seg for å legge opp.

Francis debuterte som 18-åring i Hartford Whalers, og var totalt innom fire klubber (Whalers, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes, Toronto Maple Leafs). Han spilte 1731 kamper før han ga seg, og det ble 1798 poeng – 549 mål og 1249 assists. Han var med på å vinne to Stanley Cup-trofeer med Pittsburgh.

I tillegg vant han Lady Byng Memorial Trophy tre ganger. Prisen går til den mest sportslige og gentleman-aktige spilleren i NHL.

- Jeg vil takke alle som jeg har hatt muligheten til å spille sammen med i løpet av karrieren. Til alle motstandere vil jeg si: jeg har alltid hatt den største respekten for talentet og hvordan dere konkurrerte hver kveld, sier han i en pressemelding fra spillerforeningen NHLPA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere