Ja da. Du leste riktig: Inge Bråten er tilbake i langrennsmanesjen. Denne gangen for «up & coming»-Canada.

- Dette er noe jeg har hatt lyst til i veldig mange år. Jeg har hatt et godt forhold til Canada og trenerkorpset der siden jeg kjørte en del langrennsseminarer i landet i 1992, sier Bråten til Nettavisen.

Gullkandidater
Og med et kommende OL på hjemmebane er både forventningene og målsetningene høye.

- Jeg må prøve å skaffe en gullkandidat, sier Bråten og peker spesielt på unggutten Alex Harvey og sprintvinneren fra Torino-OL Chandra Crawford som mulige kandidater.

- Det at vi konkurrerer på hjemmebane vil gi oss en fordel og skape et løft for utøverne foran neste sesong, mener han.

- Monsen gjorde god jobb
Bråten erstatter en annen nordmann, Arild Monsen, som fikk fyken tidligere denne uka.

- Det ligger ikke noe dramatikk i dette. Jeg fikk forespørsel om jobben etter at deres samarbeid var avsluttet. Monsen skal ha all ære for jobben han har gjort, sier Bråten.

Les også: OL-drømmen knust

Norsk og svensk suksess
Jessheim-mannen har tidligere hatt stor suksess både som norsk og svensk landslagssjef. Sverige gjorde sitt beste OL i moderne tid i Torino 2006, men det var likevel en turbulent periode i det svenske landslagsmiljøet.

I Sverige har han fått ord på seg for å være «vanskelig å samarbeide» med. Hovedpersonen kjenner seg ikke igjen i slike karakteristikker.

- Jeg sa selv opp jobben min Sverige. Dessuten har jeg regelmessig hatt kontakt med flere av de svenske løperne i etterkant av oppsigelsen, forteller han til langd.se.

En ny Northug?
Bråten skal nå jobbe med spennende utøvere som Alex Harvey på det kanadiske laget isteden.

- 20 år gamle Harvey var på pallen under femmila i Trondheim og har et like stort talent som Dario Cologna og Petter Northug. Dessuten er han to år yngre, lyder attesten fra nordmannen.

Et greit kort å ha på hånden før OL på hjemmebane.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!