*Nettavisen* Sport.

Ny nordmann til USA

Foto: Roy Kvatningen

Norge har fått enda en nordmann i amerikansk hockey. Frisk/Askers landslagsspiller Lars-Peder Nagel skal tilbringe den neste sesongen i California.

07.06.04 14:57

- Jeg har skrevet under en ettårskontrakt med Bakersfield Condors, forteller Lars-Peder Nagel til TV 2 Nettavisen. Bakersfield spiller i ECHL, en av flere farmerligaer under NHL.

Tett kampprogram
Nagel er fornøyd med kontrakten, men kommer ikke til å tjene seg rik på oppholdet.

- Det blir som å spille i Norge, sånn cirka. Ikke noe voldsomt, men jeg har så jeg klarer meg der borte. Hadde jeg gått etter pengene, hadde jeg reist et annet sted. Jeg reiser dit for å bli en bedre hockeyspiller.

72 kamper på 190 dager skal hjelpe 23-åringen til å bli en bedre spiller.

- Håpet er at det vil hjelpe meg til et høyere nivå og jevnere nivå. Sånn det er i dag, så kan jeg være god en dag og bedriten den neste, mener den selvkritiske Årvollgutten.

Tilgjengelig for Norge
Nagel tar Europastudier ved Blindern i Oslo, og kommer til å fortsette studiet mens han er i USA. Men uten forelesninger blir det bedre tid til trening.

Noges landslag er likevel noe Nagel vil prioritere. I kontrakten med Bakersfield Condors har han fått inn at han skal ha fri under neste års VM og en eventuell OL-kvalifisering i februar.

- Det er en ære å spille for Norge, så det har jeg lyst til. Hvis landslagssjefen vil ha meg med, har jeg dermed muligheten til det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.