Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny norsk hockeyprestasjon

Foto: Morten Holm / Scanpix
Sist oppdatert:
Norge sikret seg skalpen til enda en A-nasjon da Latvia ble slått 3-2 i Euro Ice Hockey Challenge på Gjøvik lørdag. - En kjempeprestasjon, sier landslagssjef Roy Johansen.

- Jeg er meget godt fornøyd med at vi klarer å gjenta det vi gjorde i går, sier Johansen til TV 2 Nettavisen. Han har selvsagt den utrolige 8-1-seieren over Frankrike i tankene.

Storlag
Mange var spente på om det norske hockeylandslaget ville klare å holde fokus og følge opp kjempekampen mot Frankrike. Det klarte de med glans.

Latvia er for et storlag å regne i internasjonal ishockey. Laget er rangert som nummer ti i verden, og har vært en A-nasjon i en årrekke. I dag kom balterne likevel til kort mot Norge.

Halvannet minutt ut i midtperioden ga Tore Vikinsgtad vertene ledelsen 1-0, etter pasning fra gårsdagens tremålscorer Patrick Thoresen. To og et halvt minutter senere doblet Jonas Solberg Andersen Norges ledelse i overtallspill. Denne gang var Johnny Nilsen nest sist på pucken.

Bunnsolid
Ti minutter etter fikk Norge Tommy Jakobsen utvist for roughing. Latvia benyttet muligheten til å redusere, men det tok ikke lang tid før Norge atter var oppe i en tomålsledelse. Johnny Nilsen satte inn 3-1 på pasning fra Marius Holtet tre minutter før pausesignalet lød.

Denne ledelsen sto seg til det gjenstod 34 sekunder av kampen. Vadims Romanovskis redusering kom imidlertid for seint, og for andre dag på rad kunne Norge juble over å ha slått en A-nasjon.

- I dag var vi bunnsolide i alle ledd, fra keeper og fremover på banen. Hele laget var veldig bra, syns Roy Johansen, som mener seieren over Latvia er en enda større fjær i hatten enn gårsdagens nedsabling av Frankrike.

- Latvia er en etablert A-nasjon, og det er meget sterkt å slå dem. Jeg er kjempefornøyd med både spill og resultat, sier han.

Finale mot Danmark
I morgen spiller Norge finale mot Danmark i Intrum Justitia Fair Pay Cup på Gjøvik. Turneringen inngår som en del av serien Euro Ice Hockey Challenge. A-nasjonen Danmark slo Frankrike 3-2 lørdag, og kan by Norge på tøff motstand i finalen.

- Det blir viktig å holde fokus frem mot den kampen, men når vi klarte å gjenskape gårsdagens grode prestasjoner i dag, tror jeg vi skal han en god sjanse mot Danmark i morgen også, mener landslagssjefen.

Fakta Euro Hockey Challenge:

Latvia – Norge 2-3 (0-0, 1-3, 1-0)
Gjøvik fjellhall
Mål:
1. periode: Ingen.
2. periode: 0-1 (21.31) Tore Vikingstad (Patrick Thoresen), 0-2 (23.53) Jonas Solberg Andersen (Johnny Nilsen), 1-2 (34.16) Janis Sprukts (Aleksanders Semjonovs, Lauris Darzins), 1-3 (36.46) Nilsen (Marius Holtet, Anders Bastiansen).
3. periode: 2-3 (59.26) Vadims Romanovskis (Aleksejs Sirokovs, Aigars Miranovics).
Utvisninger: Latvia 6 x 2 min., Norge 7 x 2 min.

Danmark – Frankrike 3-2 (1-2, 1-0, 1-0)
Gjøvik fjellhall
Mål:
1. periode: 0-1 (1.17) Fabrice Chauvel, 1-1 (11.36) Andreas Andreasen (Kim Staal, Jens Nielsen), 1-2 (13.10) Benoit Barchelet.
2. periode: 2-2 (31.17) Frederik Åkesson (Morten Green).
3. periode: 3-2 (42.31) Peter Regin (Mike Grey).
Utvisninger: Danmark 7 x 2 min., Frankrike 10 x 2 min.

Stillingen: 1) Norge 4 (11-3), 2) Latvia 2 (10-6), 3) Danmark 2 (6-10), 4) Frankrike 0 (3-11).

Spilles søndag: Latvia – Frankrike, Norge – Danmark.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere