RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Ny norsk hoppfiasko

Sist oppdatert:
Nordmennene trengte bare én omgang på å gjøre seg bort i Lahti.

Årets hoppsesong er i ferd med å utvikle seg til en trist affære.

Bortsett fra bronsemedaljen under lagkonkurransen i OL, og noen gode enkeltprestasjoner i verdenscupen, har Mika Kojonkoski og hans disipler hatt svært lite å juble for i vinter.

Jacobsen sviktet
Anders Jacobsen har vært Norges sterkeste kort i hoppbakken denne sesongen, men Hønefoss-gutten har likevel ikke hatt noen stor sesong, og søndag gikk det skeis for ham igjen.

I første omgang under det individuelle rennet i Lahti landet han på småpinlige 106,5 meter, og fikk dermed ikke hoppe finalen. Jacobsen var imidlertid ikke eneste nordmann som skuffet.

Anders Bardal hoppet 114,5 meter og lå som nummer 28 etter første omgang, Roar Ljøkelsøy hoppet 115,5 meter og var nummer 21, mens Tom Hilde var nummer 17 med sine 117 meter.

- Denne omgangen har vist oss at når Anders Jacobsen ikke innfrir, så er vi et langt stykke unna verdenstoppen, oppsummerte NRKs hoppguru Arne Scheie etter første omgang.

Ljøkelsøy beste norske
Finaleomgangen ble ikke særlig bedre.

Bardal svevde ned til 118 meter og fikk en 23.-plass, Ljøkelsøy landet på 119 meter og ble beste norske med 19.-plass, mens Hilde hoppet 117,5 meter og ble nummer 20 til slutt.

Dette var dermed fjerde gangen denne sesongen at Norge ikke hadde en eneste mann blant de ti beste i et verdenscuprenn.

Sveits og Østerrike
Ikke uventet er det Østerrike og Sveits som dominerer i toppen. Den dobbelte gullvinneren fra Vancouver-OL, sveitsiske Simon Ammann, var lengst av samtlige med 131 meter i finalen. Dette holdt også til seier for 28-åringen, som hoppet 128 meter i første omgang.

På andreplass fulgte polske Adam Malysz med hopp på 126 og 130 meter, mens østerrikske Thomas Morgenstern til slutt kapret tredjeplassen med et sistehopp på 130 meter.

Østerrikerne hadde totalt fire mann blant de ti beste.

Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere