*Nettavisen* Sport.

Ny norsk medalje i X-Games

Foto: Julian Finney / Getty Images

De norske utøverne fortsetter å imponere i Aspen.

26.01.14 22:33

Fristilkjøreren Andreas Håtveit (27) sikret seg bronse under slopestylefinalen i X-Games søndag.

Håtveit var 4,67 poeng bak den amerikanske gullvinneren Nick Goepper. Han klarte 90,33 poeng i første omgang, som viste seg å holde til en plass på pallen.

I sitt annet forsøk gjorde 27-åringen det noe svakere (86 poeng), mens han kom litt feil ut i tredje omgang og lot være å fullføre.

Bronsen var i boks da Henrik Harlaut kjørte ut i sitt siste forsøk. Svensken måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

- Det er niende gang jeg er her borte, og det er helt vilt å komme på pallen igjen. Tredjeplassen i dag er som en stor seier for meg, og jeg er fortsatt i drømmeland over å ha klart det, sa Håtveit.

- Det er egentlig helt sykt. Hele oppholdet har vært fantastisk, og jeg har fått stått så mye på ski.

Goepper tok et klart gull etter å ha fått 95 poeng for sin siste gjennomkjøring. McRae Williams endte på sølvplass, 2,34 bak landsmannen.

Det var Håtveits tredje bronse i X-Games. De to forrige kom i 2011 og 2012. Han står også med ett gull fra 2008 og ett sølv fra 2010.

- Dette er utrolig moro. I dag tok han alle konkurrentene i hånden og fortalte at det ble det siste de så av ham i X-Games. Og så fikk han med seg bronse. Andreas har mer å gå på til OL i Sotsji, sa landslagssjef Christopher Frankum.

Søndagens medalje var Norges fjerde i årets utgave av X-Games i Aspen. Silje Norendal tok gullet i slopestyle snowboard lørdag, mens Ståle Sandbech tok bronse i slopestyle og Big Air.

Den norske suksessen lover godt foran Sotsji-OL. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.