*Nettavisen* Sport.

Ny norsk nedtur

Aksel Lund Svindal maktet ikke å følge opp den sterke utforøkten. - Jeg er skuffet over ikke å ta medalje, sier han.

08.02.07 18:30

ÅRE (Nettavisen): 24-åringen er verdens beste alpinist så langt denne sesongen. I et VM er det mager trøst. Bare spør Aksel Lund Svindal.

- Jeg kan bli nummer fem i alle renn, men det hjelper lite i forhold til å ta en medalje, sa en skuffet norsk alpinist etter løpet.

Han leverte sin beste utforprestasjon noensinne i kombinasjonsgrenen, da han kjørte inn to tideler bak ledende Bode Miller. Men da metalljakten så lysere ut enn noensinne, sviktet slalåmformen igjen romerikingen.

Super-Benni
Bakfra angrep nemlig Benjamin Raich slik bare han kan det. Østerrikeren kjørte ned til omgangens beste slalåmtid, og stakk av med sølvet etter å ha ligget helt nede på en 14. plass etter utfordelen.

Bakfra kom også en sveitsisk kanonade av unge, sultne kombinasjonskjørere. 23 år gamle Daniel Albrecht snappet gullet, jevngamle Marc Berthod ble nummer tre – mens seks år eldre Didier Defago nektet å gi fra seg nevneverdig til slalåmekspertene, og endte som nummer fire.

Øverst på toppen sto Lund Svindal og Bode Miller igjen, men ingen av dem fikk nok fart på skiene. Men henholdsvis 12. og 15. beste omgangstid, ble nordmannen nummer fem, Miller nummer seks.

- Den varer litt den skuffelsen her. Jeg er skuffet over at jeg ikke tar medalje. Denne slalåmen var ikke bra nok. Jeg kunne kjørt bedre, innrømmer han.

Forspranget spist opp
I råskinnsøvelsen superkombi holder det nemlig ikke helt inn med sterk utfortid, så lenge den avgjørende disiplinen er helt på det jevne.

- Fra min side var det helt grei slalåm. Men jeg har ikke tempo sammenliknet med de beste. Jeg kunne risikert mer, og gjorde ingen store feil – men det hjelper lite nå farten i snitt ikke er høy nok.

Dermed ble forspranget på 1,02 til vinneren Albrecht, 1,00 til Defago og hele 1,40 ned til Raich spist opp i et jafs. Sistnevnte fortalte selv til Nettavisen at han trodde avstanden opp var for stor i pausen. Men 28-åringen endte i stedet opp åtte hundredeler etter gullet.

- Jeg visste at Raich hadde kjørt godt før jeg startet, men ikke noe mer. Før rennet hadde jeg tro på at Albrecht kunne blande seg inn i medaljestriden. Han og Berthod er året yngre enn meg, og vant alt i junior-VM for noen år tilbake.

Norsk skuffelse
Det var en slukøret norsk alpintropp som forlot skistadionet i Åre i ettermiddag. At Lars Elton Myhre kjørte ned til omgangens 9. beste slalåmtid hjalp hjelpeløst lite.

- Det var skuffende med 5. plass for Aksel, og jeg kommer heller ikke hit for en15. plass. Men sånn er det, man får ingen ting gratis i denne sporten, sier han til Nettavisen.

- Hvordan var det å se på Aksels kjøring?

- Det var litt kjipt. Jeg så hele veien at han tapte mye tid, allerede fra første plassering.

Godt var det uansett å se at utforformen er inntakt i forkant av lørdagens konkurranse. Lund Svindal vant verdenscupavslutningen i Åre i 2006, og bekreftet i dag at traseen er en av hans store favoritter i det internasjonale alpinsirkuset.

PS! Det varmet også at en gjeng norske alpinentusiaster sto i bar overkropp med påskriften «Axl Lund Svindal» på magen. Hvorfor navnet var skrevet feil vites ikke, men det kan tenkes at gjengen fra NTNU manglet én mann til å bli med på stuntet som ble gjennomført i nærmere 20 kuldegrader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.