RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Per Kristian Eriksen / NTB scanpix

Ny norsk rekord for Vukicevic

21-åringen klinket til under innendørs EM fredag.

Vladimir Vukicevic satte norsk rekord i semifinalen på 60 meter hekk i innendørs-EM fredag. Han løp på 7,69 sekunder, men tok seg ikke til finale.

Unggutten manglet to fattige hundredeler på å nå finalen, men han har likevel grunn til å være fornøyd med innsatsen sin, for målet hans før han reiste til mesterskapet i Göteborg, var å sette norsk rekord og å nå semifinalen. Han klarte begge deler og forbedret den gamle norske rekorden med ett hundredels sekund.

Vukicevic hadde 7,71 som årsbeste før EM. I innledningsheatet var han ikke heldig og endte på 7,78 sekunder. Han tok seg videre til semifinalen med et nødskrik etter en svært dårlig start.

I semifinalen løp han mye bedre, fikk til en flott start og fikk kastet brystkassen rutinert over målstreken, slik at han tjente noen hundredeler. Dermed endte han på femteplassen i semifinaleheatet sitt.

Nå er lillebroren til Christina Vukicevic ferdig med innendørssesongen for i år. Semifinaleheatet var det siste han løp innendørs i år. Allerede mandag starter han oppkjøringen til utendørssesongen.

Tiden hans fra fredagens semifinale tilsvarer trolig en tid ned på 13,50-tallet på 110 meter hekk, som er den distansen han løper utendørs.

Isabelle Pedersen tok seg også til semifinalen på 60 meter hekk fredag. Hun gikk videre med 8,18 og ny personlig rekord fra innledningsheatet, men klarte ikke helt å følge opp i semifinalen og løp inn til 8,22 der. Det ga sisteplass.

Russiske Julija Kondakova ble best i Isabelle Pedersens semifinaleheat med 8,00 sekunder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere