RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny norsk skøyterekord

Sist oppdatert:
Rekordisen i Calgary forsetter å slette gamle rekorder. Natt til lørdag var det Anette Bjelkeviks tur.

Annette Bjelkevik gikk under den magiske 2-minutters grensen på 1500 meter, og slettet Edel Therese Høiseths gamle norske rekord med fire hundredeler.

Den nye rekorden lyder på 1.59,93.

- Hun har i mange år forsøkt å bryte 2-minuttersgrensen, så dette er en mental barriere for henne, sier spotssjef Finn Aamodt til TV 2 Nettavisen.

Søsteren Hedvig Bjelkevik var ikke mye dårligere. Hun gikk i mål på tiden 2.00,28. Hun forbedret sin egen personlige rekord med formidable 1.98 sekund!

Søstrene kom på henholdsvis 1. og 2. plass i konkurransen. Cindy Klassen fra Canada som satte verdensrekord fredag for en uke siden deltok ikke.

- Snittalderen på de beste kvinnene i verden er noen år eldre enn Anette, og Hedvig er enda yngre, påpeker Aamodt, og forteller videre at landslagsledelsen har store forventninger til at kvinnelaget raskt skal markere seg internasjonalt.

- Vi har tro på det. Vi har valgt ut de tre klart beste løperne på landslaget, og forøker å lage divisjoner for å rekrutere flere, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere