RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny, norsk staffetbragd

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
De norske skiskytterjentene kopierte triumfen fra Östersund, og gikk til topps på lørdagens stafett i i Hochfilzen.

Sist tirsdag imponerte den norske jentekvartetten med høy fart i sporet og solid innsats på standplass. Det resulterte i en strålende stafettseier i Östersund.

Liv Grete tilbake
Lørdag ble det en ny triumf i OL-sesongens andre verdenscupstafett.

Liv Grete Skjelbreid Poiree var ikke heldig med skytingen på første etappe, men holdt høyere fart i sporet enn på lenge, og sørget for at Norge vekslet som nummer tre - til tross for fire ekstraskudd.

- Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd med skytingen, men i løypen klarte jeg å prestere maks - faktisk mer enn kroppen hadde lyst til. Det er kjekt å bryte en sånn bariere, og deilig å kjenne at det fungerer, sier Skjelbreid Poiree til NRK.

- Klarer å skjerpe meg
Gro Margit Istad Kristiansen bommet til sammen tre ganger, men leverte også bra innsats i løypen. Dermed var Norge fortsatt nummer tre da Gunn Margit Andreassen la ut på tredje etappe. Sørlandsjenta klinte til med en kjempeetappe, og gikk Norge opp i ledelsen.

- Jeg er veldig bra fornøyd med langrennet. I går gjorde jeg det dårlig, noe som skyldes flere ting, men nå viste jeg at det heldigvis var et unntak, sier Andreassen.

- Jeg merker at jeg klarer å skjerpe meg i stafett. Jeg tenker på at det ikke bare er meg det gjelder når jeg går stafett. Det er en fin egenskap, så jeg er fornøyd med innsatsen min i denne stafetten, legger hun til.

Rå avslutning
Som i Östersund for halvannen uke siden, var Linda Tjörhom utilnærmelig på avslutningsetappen. Ut fra siste skyting var det dødt løp mellom Norge og Russland, men Tjörhom slo knock out på den russike jenta, og var over 10 sekunder foran i mål.

Tyskland ble nummer tre, 53 sekunder bak Norge.

TV 2 Nettavisen fulgte stafetten direkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere