*Nettavisen* Sport.

Ny norsk topplassering i kombinert

Foto: LEONHARD FOEGER (Reuters)

Magnus Krog tapte spurten, men gikk inn til en sterk andreplass.

11.12.11 14:53

Norge er tilbake i kombinerttoppen etter flere år på sidelinjen. Magnus Krog, Håvard Klemetsen og Jan Schmid har sikret hver sin verdenscupseier denne sesongen.

Les også: Nå er du en vinner, Jan Schmid

Søndag fikk vi nok en topplassering.

Krog, som gikk inn til karrierens første verdenscupseier i Kuusamo for to uker siden, lå som nummer seks etter hoppkonkurransen i Ramsau. 24-åringen gikk en meget god tikilometer, og havnet til slutt i en spurt mot østerrikeren Mario Stecher og franske Jason Lamy Chappuis. Der ble franskmannen for sterk, men Krog spurtslo Stecher og endte på en meget god andreplass. Med unntak av seieren i Kuusamo, har Krog aldri gått inn til en bedre plassering i verdenscupen.

Tyske Tino Edelman ledet etter hoppkonkurransen, men ble bare nummer fire sammenlagt.

Klemetsen gikk ut som fjerdemann, 23 sekunder bak Edelman, mens Schmid kom jagende som nummer ni.

Mikko Kokslien fikk en opptur i hoppbakken og lå som nummer 14 før langrennsskiene ble satt på.

Krog, Klemetsen og Schmid samlet seg raskt og tok opp jakten på Edelman sammen. For Klemetsen ble tempoet for høyt og finnmarkingen måtte gi slipp.

Kokslien, som gikk ut nesten minuttet bak Edelman, jaktet teten hele veien, og med to kilometer igjen hadde 26-åringen tatt igjen den fremste gruppa.

Kreftene strakk imidlertid ikke helt til, og Kokslien ble til slutt nummer seks. Schmid gikk inn til ellevteplassen, mens Klemetsen ble nummer 13. Magnus Moan gikk en bra tikilometer og havnet til slutt på plassen bak Klemetsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.