*Nettavisen* Sport.

Ny norsk VM-sensasjon

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Rune Stordal hadde før sesongen som mål å bli blant de ti beste på 1.500-meteren i VM i Inzell. Det gikk fint: Stordal vant gull!

06.03.05 20:19

Skøyte-Norge var i sjokkert jubelrus etter at Even Wetten gikk inn til gull på lørdagens 1.000-meter i VM i enkeltdistanser. Jubelrusen ble ikke borte med søndagens 1.500-meter.

Bergenseren Rune Stordal (25) tok gull etter et fantastisk parløp med Even Wetten (22).

- Helt rått! Helt sinnssykt rått! skrek Ådne Søndrål til TV 2 Nettavisen over telefon fra Tyskland.

Sportssjef Finn Aamodt hadde følgende kommentar til prestasjonene til de norske overaskelsesmennene:

- Vi lister oss så stilt på tå når vi skal ut å røve. Dette er veldig stort av Rune. Og Even, da. Gull i går, og så klarer han å fokusere så godt i dag at det blir bronse. Helt enormt, jubler Aamodt.

Knallavslutning!
Tross kraftig snøfall på utendørsbanen i Inzell i Østerrike, gikk Stordal og Wetten inn til bestetid da fire par gjenstod. I tur og orden forsvant den ene konkurrenten etter den andre.

Først forsøkte Petter Andersen og Jevgeni Lalenkov seg. Uten å lykkes. Så forsøkte Simon Kuipers og Derek Parra seg. Uten å lykkes. Chad Hedrick og Enrico Fabris prøvde seg. Uten å lykkes.

Til slutt stod bare det nederlandske paret Mark Tuiters og Erben Wennemars igjen. Tuitert er verdensrekordholderen på 1500 meter utendørs med tiden 1.47,86 satt i Inzell. Og nederlenderne åpnet knallhardt. Mark Tuitert lå foran Stordal på 300 meter, 700 meter og 1100 meter.

Fire hundre meter fra mål, ledet Tuitert med 62 hundredeler på Stordal.

Så at det ikke ville gå
Men den norske sportssjefen fryktet aldri for gullet.

- Jeg var veldig spent på de to siste løperne, men jeg så fort at det ikke gikk. Avslutningen til Stordal var fenomenal, sier Aamodt.

I mål endte Teutert 15 hundredeler bak bergenseren. Ingen klarte å svare på sisterunden til Rune Stordal.

Annette Bjelkevik gikk damenes 1.000 meter på 1.22,05, og ble nummer 21. Barbara de Loor fra Nederland vant med tiden 1.18.24.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.