Beaver Creek er ikke lenger noen marerittbakke for Aksel Lund Svindal. I løpet av helgen har nordmannen nemlig blitt kongen av bakken der han falt og skadet seg stygt forrige sesong.

Fredag gikk han helt til topps i utforrennet og lørdag var han best av alle i super-G-konkurransen. Søndag var det duket for en ny pallplassering, en tredjeplass i storslalåm.

- Dette er det som kjennetegner store idrettsmenn. De presterer under slike omstendigheter, sa Finn Aamodt til Nettavisen fredag.

Og til alt overmål, denne gangen var ikke Svindal den eneste nordmannen som imponerte. Kjetil Jansrud leverte også et meget sterkt løp, og ble til slutt nummer fire.

- Vi er kjempefornøyde nå. Dette var en stor dag for oss, sa trener Marius Arnesen til NTB etter rennet i Beaver Creek.

Dette er første gang siden Kjetil André Aamodt la opp i 2007 at Norge har hatt to løpere høyt oppe i verdenscupsammenheng.

- Småting å rette på
Vinneren av løpet ble Benjamin Raich. Østerrikeren leverte en glimrende finaleomgang, og kjørte seg opp fra en sjetteplass. Amerikanske Ted Ligety, som ledet halvveis, ble nummer to.

Svindal lå på tredjeplass etter første omgang og beholdt altså denne plasseringen etter finalen. I mål var Svindal 0,10 sekunder bak Raich. Det norske alpinesset kjørte inn til sammenlagttiden 2.24.71.

- Det var gøy å starte når Kjetil (Jansrud) hadde gjort det så bra. Jeg synes det gikk greit. Men det er små ting som må rettes på, sa Svindal.

(saken fortsetter under bildet)

Raskest av alle
Kjetil Jansrud startet rennet som nummer 43, og lå på en 13. plass etter den første runden. I annenomgang var han imidlertid raskest av alle.

En etter en måtte konkurrentene bite i det sure eplet, og det ble etter hvert klart at det kom til å bli en meget god plassering på 23-åringen.

Til slutt endte det altså med en fjerdeplass, 0,15 sekunder bak vinneren, og fem hundredeler bak Aksel Lund Svindal.

- Jeg er veldig fornøyd, men er også like glad for Aksel som er på pallen igjen her. Det er veldig deilig å være to norske helt der framme, sa Jansrud.

Truls Ove Karlsen ble for øvrig nummer 25 i rennet.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).