RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum

Ny pause i Royal League

Sist oppdatert:
Men administrasjonssjefen i Norsk Toppfotball er positiv for fremtiden til turneringen.

Det blir ikke turneringsspill mellom de skandinaviske lagene kommende vinter heller. Fredag ga de involverte partene opp forsøket på å få laget en TV-avtale som skulle gjelde de kommende sesongene.

«Representanter for de skandinaviske fotballforbundene og ligaforeningene har hatt positive og konstruktive forhandlinger med potensielle partnere knyttet til TV-rettighetene til turneringen. Det har dessverre ikke vært mulig å sluttføre forhandlingene innenfor den fristen som Royal League og klubbene har fastsatt», heter det i en pressemelding fra Norges Fotballforbund.

Må ha TV-avtale
- Vi har i stadig større grad merket etterspørselen etter turneringen blant klubbene våre, etter at vi forrige år måtte ta en pause fra turneringen, sier styreleder Thomas Christensen i Royal League.

Og fortsetter:

- Turneringen kan ikke gjennomføres uten en TV-avtale for alle tre landene. Vi har ført konstruktive samtaler med interesserte parter, og vi anser det derfor ikke som urealistisk at vi kan gjenoppta turneringen neste år.

Royal League startet opp i sesongen 2004/05, men det ble ikke noen umiddelbar suksess. Foran 07/08-sesongen ble det avklart at det ikke ble noen Royal League den sesongen og turneringen ble lagt på is. Nå blir det altså ingen skandinavisk turnering i år heller.

Administrasjonssjef i Norsk Toppfotball, Boye Skistad, er på sin side meget positiv til turneringens fremtid.

- Vi jobber videre med konseptet etter et sterkt ønske fra klubbene. Det er jo snakk om en fem-seks klubber fra hver liga, og alle er interesserte. Det er 100 prosent tilslutning, sier Skistad til Nettavisen.

Bra respons
Skistad mener samtidig det er flere grunner til at Royal League ikke har oppnådd så voldsom suksess ennå.

- Turneringen spilles jo på vinterhalvåret, så det er væravhengig. Dessuten var det flere lag som ikke spilte på hjemmearenaene sine, deriblant Start som måtte til Skien for å spille sine hjemmekamper i turneringen. Og det bidrar jo ikke akkurat til å heve publikumstallet. Men nå har vi jo fått undervarme på de fleste arenaer og generelt bedre fasiliteter på noen år, så jeg tror dette kommer til å heve seg.

Ifølge Skistad var det et snitt på 6000 mennesker som så Royal League i debutsesongen 04/05 i Norge, mens det var rundt 7-8000 i Sverige og Danmark.

- Tror du denne pausen betyr slutten for Royal League?

- Nei, det tror jeg ikke. Vi var veldig nære på å komme i boks med TV-avtalen og interessen fra lagene er der. Responsen i markedet er meget positiv, avslutter Skistad.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere