Ny personlig rekord av supertalentet Warholm

Karsten Warholm (til v.) løper inn til personlig rekord på 200 meter i Bislett Games onsdag.

Karsten Warholm (til v.) løper inn til personlig rekord på 200 meter i Bislett Games onsdag. Foto: Jon Eeg (NTB scanpix)

Karstein Warholm imponerte på 200 meter.

Bare fem dager etter at han nesten satte norsk rekord på 400 meter, løp Karstein Warholm (18) inn til ny personlig rekord på 200 meter i Bislett Games onsdag.

Sunnmøringen fra Dimna i Ulstein kommune i Møre og Romsdal er kanskje det aller største talentet i norsk friidrett for tiden.

Tiden på 200 meter ble 21,34. Det var 19 hundredeler bedre enn hans tidligere personlige rekord. Attpåtil gikk løpet i 1,9 sekundmeter motvind.

– Jeg er veldig fornøyd med et slikt løp så tett opp til Florø. Spesielt da jeg fikk se hvor mye motvind det var, sa 18-åringen.

I Florø sist helg løp han på 46,31 på 400 meter. Det var bare to tideler bak den norske rekorden til Quincy Douglas.

Tett program

46,31 er under A-kravet til EM for seniorer i Zürich i august, men det er for tidlig å si om Warholm stiller der. Han er nemlig egentlig tikjemper, og sesongens store mål er U20-VM i Eugene i USA 22.-27. juli.

– Vi får se. Jeg har egentlig fullt opp denne sesongen, men målet er å samle nok krefter slik at jeg også kan delta i EM.

Kommende helg venter Tyrvinglekene i Bærum på ham, og neste helg venter 1. divisjon i EM for landslag i Tallinn i Estland for sunnmøringen. Der løper han trolig 400 meter og 4 x 400 meter stafett.

Valgets kval

Hva så med framtida? Blir det tikamp eller vil stortalentet spesialisere seg?

– I år blir et slags prøveår. Jeg har bestemt meg for å satse på tikamp mot U20-VM. Jeg går fortsatt på videregående, og så får vi se om jeg kommer til å spesialisere meg på et eller annet tidspunkt.

Warholm er for eksempel bare ett sekund unna å tilhøre verdenstoppen på 400 meter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.