RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny plan for å bryte forbannelsen

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
8, 15, 16, 19, 28, 29, 34, 51 og 55. Det er langrennsherrenes resultater hittil i Davos.

Sju norske herrer står på startstreken når det skal skøytes 15 kilometer i verdenscupen i Davos lørdag.

Og selv om de norske langrennsherrene har fått en god start på sesongen, er det en overdrivelse å si at troppen er full av selvtillit.

For i Davos har det en tendens til å gå på tverke for mange norske langrennsløpere. Den eneste norske deltakeren lørdag som har vært blant de ti beste i et renn i Davos, er Simen Østensen. Han har en åttendeplass.

- Uforklarlig
Petter Northug har serien 19 – 55 – 34. Martin Johnsrud Sundby 15 – 28 -51.

- For mange har Davos vært en utfordring, og det er nesten litt uforklarlig. Det ligger på såkalt mellomhøyde, men vi ser helt andre utslag her enn for eksempel i La Clusaz, som ligger på omtrent samme høyde, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

- Jeg har diskutert dette mye med fysiolog Erlend Hem, og vi har prøvd mange ulike opplegg. Men for enkelte har ikke noe funket, erkjenner Djupvik.

Nå har Martin Johnsrud Sundby bestemt seg for å prøve noe helt nytt. Torsdag, bare to døgn før rennet, kjører han ei knalltøff økt.

Utblåsning
- Tidligere har jeg vært veldig redd for å trøkke til på trening i høyden i forkant av renn, ettersom restitusjonstiden normalt er litt lenger. Nå kommer jeg til å kjøre ei knalltøff økt, for å la kroppen kjenne på syra og høyden. Jeg håper det skal gi en positiv effekt. Uansett vil jeg være en erfaring rikere, sier Sundby til Nettavisen.

Han har sammen med Petter Northug akklimatisert seg på 1800 meters høyde i en ukes tid.

- Vi har snakket litt om Davos, og er begge superpositive. Vi vet det kan snu fra år til år, sier Sundby.

Å si at de har toppet formen, vil imidlertid være en overdrivelse.

Trener mye
- I fjor la jeg opp en formtopp før jul. Det gjør jeg ikke i år. Jeg økte treningsmengden fra 68 timer i november i 2008 til 85 timer i november 2009. Målet er å være i form i OL, og jeg begynner ikke å slippe opp på treningen før rett i forkant av Tour de Ski, sier Sundby.

Så vil lørdagen vise om torsdagens utblåsning gir suksess i Davos.

Her er det norske 15-kilometerlaget (tidligere plasseringer fra Davos i parentes): Petter Northug (19 – 55 – 34), Martin Johnsrud Sundby (15 – 28 – 51), Geir Ludvig Aasen Ouren (29), Simen Østensen (8), Roger Aa Djupvik (16), Morten Eilifsen (-), John Anders Gaustad (-).

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere