*Nettavisen* Sport.

Ny poengrekord for Zuccarello

Foto: Scanpix / AP Photo / Henny Ray Abrams

Nordmannen assisterte på alle målene til New York Rangers.

26.01.11 12:51

NY RANGERS - FLORIDA 3-4: Mats Zuccarello Aasen satte ny personlig rekord i antall poeng i en NHL-kamp med sine tre assists natt til onsdag.

- Vi hadde fortjent å vinne denne kampen. Det er et tungt tap, sier Zuccarello til Nettavisen.

Les også: Rangers sender ned fem spillere

Ett skudd - ett flaksemål
Florida hadde ett eneste skudd på mål i den tredje perioden, og det var nok til å avgjøre kampen. Faktisk gikk ikke dette skuddet engang i retning av målet til Henrik Lundqvist - det var på vei utenfor da det traff Rangers-senteren Artem Anisimov i ryggen, slik at pucken gikk i en stor bue over den svenske stjernekeeperen og inn i målet bak ham.

- Det er sånt som skjer, sukket Anisimov. Han var faktisk også sist på pucken da Florida scoret kampens første mål. Et direkteskudd fra Rostislav Olesz gikk via russerens kølle og ga bortelaget ledelsen 1-0 etter 12,35 minutter av åpningsperioden.

Men tilbake til Zuccarello.

Smart vantpasning
I andre periode slo oslogutten en genial pasning til Wojtek Wolski. Under hardt press i egen sone banket Zuccarello pucken i vantet, med en sånn vinkel at pucken spratt langt ut i midtsonen og fram til den angrepsvillige polakken. Wolski sendte et backhandskudd mot Tomas Vokoun i Florida-buret og Derek Stepan scoret på returen. 1-1.

Keaton Ellerby og Mike Santorelli svarte med hvert sitt mål for Florida Panthers, som ledet 3-1 før den tredje perioden. Ellerbys mål kom bare 46 sekunder etter at Rangers utlignet, og Santorellis mål kom bare 68 sekunder etter 2-1.

Zuccarellos andre assists kom bare 1,14 minutter ut i tredje periode. Han spilte pucken tilbake til backen Michael Sauer, og skuddet fra blålinjen ble styrt i mål av Brandon Prust til 2-3.

Etter 3,05 minutter sto det 3-3. Mats Zuccarello Aasen kjempet knallhardt i vantet bak målet til Florida, fikk gitt pucken videre til Marian Gaborik, som tok den med seg ut foran mål og forsøkte å score. Nok en gang måtte Vokoun gi retur, og denne gang var det Brian Boyle som fikk pucken forbi tsjekkeren.

- Skapte mye
Zuccarello har to ganger i løpet av sin 17 kamper lange NHL-karriere gjort to poeng i én kamp - nå er hans personlige rekord tre poeng.

Dessverre var det ikke nok til å gi Rangers poeng. Mike Weavers skudd via Anisimov etter 11,41 minutter av tredje periode ble det avgjørende og Florida fikk med seg to poeng hjem fra Madison Square Garden. Kampen var for øvrig Rangers' femte på sju dager.

- Jeg følte at det gikk bra for min egen del, og at jeg skapte mye. Det er synd at vi til slutt tapte, sier Zuccarello til Nettavisen. Han har nå gjort 11 poeng på 17 kamper i verdens beste hockeyliga.

NHL har også lagt merke til at Zuccarello klarer seg bra i ligaen, og ikke minst at han natt til tirsdag scoret for fjerde gang av fire mulige i straffekonker. Nordmannen er omtalt i en fyldig artikkel på ligaens offisielle nettsted, NHL.com.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag