RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny positiv Varis-prøve

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Kaisa Varis kan være ferdig som idrettsutøver, etter at B-prøven også viste spor av EPO.

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) offentliggjorde torsdag ettermiddag, at også B-prøven til Kaisa Varis er positiv.

- Resultatet av analysen etter B-prøven ble overbrakt IBU ved lunsjtider i dag. Den bekreftet resultatet fra A-prøven, heter det i en uttalelse fra IBU.

Tatt for andre gang
Det var torsdag i forrige uke det ble kjent at skiskytter Kaisa Varis igjen var tatt for doping. Hun avla en positiv dopingprøve etter å ha kommet på 28. plass i sprinten i Oberhof.

I 2003 skjedde det samme, men da som langrennsutøver. Også den gang var det misbruk av EPO som felte henne. Varis ble utestengt i to år.

Varis har lenge blitt koblet til den omstridte langrennstreneren Kari-Pekka Kyrö, som ble utestengt på livstid etter VM 2001 på grunn av sin rolle i dopingskandalen. Varis og Kyrö var også kjærester etter at Kyrö ble utestengt. Det er ikke kjent om de fortsatt er hjertevenner.

Risikerer «livstid»
Utøvere som blir tatt for doping to ganger risikerer å bli utestengt på livstid fra all idrett. Varis ligger i så måte dårlig an for noensinne å kunne konkurrere for Finland igjen.

- IBUs eksekutivkomite vil møtes for et ekstraordinært møte innen 14 dager. Da vil vi høre på hva utøvere har å si, og avgjøre saken, skriver IBU.

Ifølge den finske TV-kanalen YLE kommer hun til å anke saken til Ankedomstolen for internasjonal idrett (CAS). Hun har hele tiden bedyret sin uskyld.

Varis har vunnet to seirer i verdenscupen som langrennsløper. Hun deltok også i OL i 2002. Der fikk hun en 4. plass som beste plassering.

Hun skiftet disiplin til skiskyting i 2006 etter at det finske langrennsmiljøet ikke ville ha noe å gjøre med henne.

Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere