Ny publikumsrekord i Tippeligaen

Over 8000 tilskuere så hver Tippeliga-kamp fra tribunen i snitt denne sesongen. Allerede neste sesong ryker trolig rekorden.

De offisielle tilskuertallene fra årets Tippeliga-sesong ble presentert tirsdag. 1.458.258 millioner tilskuere så kampene i årets Tippeliga. Det gir et gjennomsnittlig publikumstall på 8012 pr. kamp, en økning på hele 23 prosent fra i fjor.

- Dette har vært en jubelsesong for norsk fotball. Vi så jo allerede i sommer at det ville bli ny publikumsrekord, og at vi kunne nå 1,4 millioner tilskuere, men når vi nå har fått tallet på bordet har jeg bare en kommentar, fantastisk!, sier fotballpresident Sondre Kåfjord i en uttalelse.

Nye anlegg og jevn serie
NFF-presidenten mener forbedringene av stadion-anleggene og den jevne serien er hovedårsaken til de «fantastiske» tallene.

- Klubber som investerer i gode publikumsfasiliteter, og nye arenaer får en umiddelbar effekt i form av økt publikumsoppslutning. Det har vi blant annet sett på nye Viking stadion i Stavanger i år, sier han.

Sondre Kåfjord roser også den rekordjevne serien i år, som ble avsluttet med tidenes thrilleravslutning forrige søndag.

- Vålerenga kom sterkt mot slutten, og fylte Ullevaal to ganger i serieavslutningen. Også Brann hadde sitt høyeste publikumstall i sin siste hjemmekamp, mens Rosenborgs avslutningskamp på Lerkendal, kun ble slått av 16. mai-kampen, rent publikumsmessig. Dette viser at fotballen har et godt grep om publikum, sier en meget fornøyd fotballpresident.

Slettes neste sesong
Fotballpresidenten tror at årets rekord blir slått allerede neste sesong.

- Da Aalesund var oppe sist, var det et Tippeligaens beste publikumslag. I tillegg har fotballfeberen igjen fått fotfeste på Sørlandet, så dette lover godt for neste sesong, sier Kåfjord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag