Gå til sidens hovedinnhold

Ny rasisme-skandale i norsk fotball: Dommer utsatt for rop fra tribunen

Det var i kampen mellom Haugesund og Vålerenga at ukvemsordene skal ha kommet fra tribunen.

Haugesunds Avis melder at hoveddommer Mohammad Usman Aslam skal fått slengt flere rasistiske kommentarer etter seg fra tribunen i eliteseriekampen søndag kveld.

Avisa skriver at det var en FKH-supporter som først gjorde klubben oppmerksomme på det som hadde skjedd, gjennom et Facebook-innlegg på sin egen profil.

- «Reis him» og «dra tebake der du komme fra!» var blant meldingene som ble rettet mot ham. Som, kontroversielle avgjørelser eller ei, ikke fortjener den slags graps. Det hører ikke hjemme i fotballen - eller på andre arenaer, for den del, skriver Geir Fiskaaen Lie i et innlegg.

Les også: Kåre Ingebrigtsen har fått sparken i Brann: - Vi ser i alle retninger

- Små unger på tribunen

Det har den siste tiden oppstått flere situasjoner i internasjonal og nasjonal fotball, hvor rasistiske ytringer har blitt observert både underveis og etter kamper.

Nå skal det altså ha oppstått en ny skandale,

– Det var masse små unger rundt omkring på samme feltet som det skjedde. Norske unger kommer i alle slags farger. Det er ikke greit at de skal få høre slikt når de går på fotballkamp, forteller Fiskaaen Lie til Haugesunds Avis.

Og fortsetter:

– Jeg kikket rundt meg for å se hvor det kom fra, men jeg klarte ikke å se hvem det var. Hadde det vært lettere å identifisere hadde jeg gitt beskjed. Midt i all buingen og ytringene hørte jeg en mann som ropte «dra tilbake der du kommer fra, og en kvinne som ropte «kom deg hjem».

Haugesund reagerer

Klubben ble gjort oppmerksom på dette sent søndag kveld, og var mandag i gang med å ta tak i anklagene.

- Fullstendig uakseptabelt. Gjennom hele sesongen har vi prøvd å rette oppmerksomheten mot antirasisme, og det å oppføre seg. At noen kommer med slike rop da, føles som et slag under beltestedet for oss, sier daglig leder i FKH John Harald Log til Haugesunds Avis

Les også: Premier League-spiller etterforskes for seksuelle overgrep mot barn

– Jeg ble forferdelig skuffet. Jeg trodde vi var kommet lenger i 2021, og beklager på det sterkeste til de som fikk den opplevelsen.

De varsler nå at de starter en etterforskning for å finne ut av hvilke personer som ropte ukvemsordene.

Vi ønsker å selvfølgelig finne ut hvem som står bak ropene, men vi er nok avhengige av tips fra de som var til stede på stadion

Eliteserien har gjennom flere år jobbet imot rasisme i fotballen, men kampanjer som blant annet #STOPP.