*Nettavisen* Sport.

Ny RBK-stjerne kokaindømt i fjor

I høst skal han redde Rosenborg. I fjor var Sebastián Eguren (24) utestengt fra fotballen i seks måneder etter en dopingdom.

07.07.05 12:23

Eguren testet positivt på kokain etter en kamp i Libertadores Cup 12. februar i fjor. Som følge av den positive dopingprøven ble Eguren 21. april 2004 dømt av det søramerikanske fotballforbundet, Confederacion Sudamericana de Futbol (CSF).

Pressetalsmann John Schumaher i FIFA bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at Eguren var utestengt fra fotballen i seks måneder fra 5. mars 2004 som følge av dommen. Den søramerikanske dommen ble også sanksjonert av det internasjonale fotballforbundet.

- Drakk te
Saken ble behørig omtalte i internasjonale medier. Selv har imidlertid Eguren hele tiden hevdet sin uskyld og forklart den positive dopingprøven med at han hadde drukket coca-te for å redusere virkningene av høydeforskjellen. Kampen ble spilt i 2800 meters høyde i Quito. Coca-te lages av samme plante som kokain, og drikkes ofte i Sør-Amerikan for å motvirke høydesyke.

Dopingdommen førte til at spilleren måtte forlate storklubben Nacional de Motevideo, som er det beste laget i Uruguay. I det siste har han spilt for Wanderers.

- Dette er det vanskeligste øyeblikket i min karriere. Jeg har aldri konsumert noe ulovlig, og alt jeg ønsker er å bli renvasket og å fortsette fotballkarrieren, sa Eguren til soccernet.com.

- Gir ham en sjanse
RBK-direktør Rune Bratseth har hele veien vært informert om dopingdommen. Rosenborg har imidlertid valgt å la nåde gå for rett.

- Eguren ble jo trodd på te-forklaringen av det søramerikanske fotballforbundet og fikk en minimal straff. Den er nå ferdigsonet. Selvfølgelig er doping alltid et onde, men vi har altså valgt å gi ham en sjanse, sier Bratseth til TV 2 Nettavisen.

Bratseth bekrefter Eguren sammen med landsmannen Alejandro Lago kommer til Trondheim tirsdag eller onsdag i neste uke for å gjennomgå en medisinsk test, før de personlige kontraktene blir signert. Rosenborg er enige med spillernes klubber om overgangene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag