RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny rekord for Arsenal

Sist oppdatert:
Arsenal viste klasse og bredde da de feide Birmingham av banen med 3-0 på St Andrews. Samtidig satte de en ny rekord i Premier League.

BIRMINGHAM – ARSENAL 0-3: For et år siden på denne tiden var det Liverpool som satte en ny Premier League-rekord, da de spilte 12 kamper fra seriestart uten å tape. Nå er rekorden slettet, og hvem andre en ”uovervinnelige Arsenal” var det som skulle slette den?

Sterkt redusert
Riktignok var dette en bedre anledning enn de fleste andre til å stoppe Arsenal. Laget stilte uten Martin Keown, Lauren, Patrick Vieira and Ray Parlour (alle suspenderte), Sylvain Wiltord var skadet, mens Gilberto Silva kom for sent hjem fra landskamp til å få spille.

Dermed fikk 18 år gamle Gael Clichy sin debut, mens reservebenken bestod av relativt ukjente navn som Tavlaridis, Aliadiere, Stack, Hoyte – sistnevnte fikk for øvrig også sin Premier League-debut da han erstattet Dennis Bergkamp i sluttsekundene.

Til tross for et visst b-preg over Arsenals førsteellever på St Andrews, så var det svært lite b-preg over den fotballen de viste. Mot Premier Leagues (så langt) beste forsvarslag brukte Arsene Wengers mannskap bare fire minutter på å åpne låvedøra. Dennis Bergkamp spilte en vanskelig ball til Thierry Henry, som mer liggende enn stående på utrolig vis fikk spilt fri Fredrik Ljungberg.

Med Birmingham-forsvaret som statister sto det 1-0 til bortelaget, og det skulle bli mer.

Et lag på banen
Birmingham fikk knapp lov til å låne ballen, og da 90 minutter var unnagjort fikk de kun notert én avslutning på mål. Imidlertid var den finske superspissen Mikael Forssell svært nær en scoring da Robbie Savage fikk en sjelden anledning til å legge inn og Jens Lehmann feilet i feltet. Fra fem meters hold headet lysluggen millimetre utenfor, og nærmere skulle hjemmelaget aldri komme. En scoring ville ha vært blodig urettferdig, og i stedet var det Arsenals Dennis Bergkamp som på egenhånd valgte å avgjøre kampen.

Et Birmingham-angrep ble stoppet av Bergkamp innen Arsenals sekstenmeter, og en lang forsering og et vakkert veggspill senere gjorde at nederlenderen var alene innenfor Birminghams straffefelt. En iskald vipp over Maik Taylor, og det var game, sett og match for Arsenal.

Dermed var det tid for en dose Arsenal-eleganse med hælspark og frekke finter, før Robert Pires bestemte seg for at 0-3 var et passende resultat på resultatoddsen, da han med yttersiden fikk lirket inn ballen fra fem meters hold.

Elegant og mesterlig, akkurat slik det skal være hos Arsenal.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere