*Nettavisen* Sport.

Ny rekord i Kristiansand

Starts 30 år gamle publikumsrekord blir slettet fra historiebøkene i lørdagens møte mot Fredrikstad.

27.10.05 22:12

Starts nåværende publikumsrekord på 16.516 skriver seg tilbake fra møtet mot Viking i 1975. Lørdag kommer det 16.600 tilskuere innenfor portene på Kristiansand Stadion.

Starts opprinnelige kapasitet denne sesongen er på 14.000, men gultrøyene la torsdag ut ytterligere 2600 billetter for salg til kampen som kan sikre Start seriegullet. Torsdag kveld hadde klubben totalt solgt 16.100 billetter.

- Vi satser alt på at publikumsrekorden fra 1975 mellom Start og Viking blir knust. De resterende 500 blir lagt ut for salg i morgen tidlig. Etter den massive interessen som har vært etter billetter de siste dagene, blir disse revet bort i løpet av kort tid, slår Starts daglige leder Harald Andersen fast overfor TV 2 Nettavisen.

Trosser NFF
Det betyr at den nye publikumsrekorden på Kristiansand Stadion blir 16.600. Norges fotballforbund (NFF) liker imidlertid dårlig at Start har økt publikumskapasiteten.

Før sesongen satte nemlig NFF et tak på 14.000 tilskuere som den øvre grensen på Kristiansand Stadion.

- Vi mener dette er totalt uakseptabelt. De går langt over den kapasiteten som er godkjent av NFF, sier Norges fotballforbunds infomarsjonssjef Roger Solheim og truer de blide sørlendingene med bot.

- Vi får se hva som skjer på lørdag, og om det finnes grunnlag for å starte en sak, slår Solheim fast.

- Forundret
Harald Andersen bare rister på hodet av NFF.

- Det jeg kan si om dette, er at jeg synes det er forunderlig. I denne kampen har vi fått et ekstra sikkerhetstak fra Politi og Brannvesen, som sier at den kan økes til 16.600. Dette sertifikatet er allerede fakset over til NFF, men det blir opp til NFFs doms og saksjonsutvalg å avgjøre om vi har brutt reglene, forklarer Andersen.

Starts daglige leder mener imidlertid at gullkandidatene har alt på sitt rene.

- Vi ville aldri sluppet ekstra folk dersom vi kunne lovet at sikkerheten blir ivaretatt. Vi kommer ikke til å ta videre kontakt med NFF, og avventer deres reaksjon til kampen er ferdigspilt, sier Harald Andersen.

Folkehav i gult og svart
Han lover et folkehav i gult og svart på tribunene under lørdagens kamp.

- Vi håper at alle 16.600 tilskuerne stiller i det de kan finne av supporterutstyr. Salget av supporterutstyr har vært helt enormt, og spillerdraktene er allerede utsolgt. Nå selger vi unna de siste flaggene og genserne vi supporterbutikken har igjen, og etter responsen å dømme blir dette en av tidenes folkefester i Kristiansand, sier Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.