RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Bas Czerwinski / AP)

Ny rekord på 10.000-meter

Sist oppdatert:
Øystein Grødum vant dagens 10.000-meter og vant verdenscupen for langdistanser sammenlagt.

Dagens 10.000-meter i verdenscupen, den siste i årets verdenscup, går av stabelen i Heerenveen. Løpet har blitt forhåndsomtalt som en ren duell mellom Øystein Grødum og Gianni Romme. Én av de to ville bli sammenlagtmester i verdenscupen for 5.000- og 10.000-meter.

I andre par satte Øystein Grødum ny norsk rekord, med 13.05,44. Grødum hadde fra før den norske rekorden på 13.06,79. Han åpnet dagens løp i kanonfart, og lå foran skjema til verdensrekorden godt ut i løpet.

- Øystein gikk friskt ut, men det var helt umulig å sette verdensrekord her, sier Finn Åmodt til TV 2 Nettavisen.

Banen ligger i lavlandet, og snakket om rekord i forkant var bare PR-stunt fra arrangørens side, mener sportssjefen i skøyteforbundet..

Gianni Romme klarte ikke å følge opp, og Grødum vant dagens distanse og verdenscupen sammenlagt. Rommes landsmann Bob de Jong gikk inn til samme tid som Øystein Grødum. Han forbedret sin personlige rekord med 8,5 sekunder.

Eskil Ervik gikk inn til femteplass med 13.22,88

Bedre enn forventet
Før sesongen satte skøytelandslaget seg noen mål. De skulle være tre ganger på pallen. Målsettingen ble møtt med skepsis, men prestajonene har vært over Åmodts beste forhåpninger.

- Jeg har mistet tellingen over pallplasseringer. Nå blir det full skjerping frem mot VM, sier Åmodt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere