Gå til sidens hovedinnhold

Ny rolle for Bjørndalen

Landslagssjef Kjell Ove Oftedal tester ut Ole Einar Bjørndalen i en «ny rolle» på torsdagens verdenscupstafett i Oberhof.

Ole Einar Bjørndalen går som regel ankeretappen for Norge. Men på verdenscupstafetten i tyske Oberhof torsdag kveld går verdens beste skiskytter først ut.

- Jeg har vel egentlig ingen spesiell grunn til at jeg valgte å sette opp Bjørndalen på første etappe. Men jeg ønsket å gjøre det litt annerledes enn tidligere, og jeg tror det blir et tøft kobbel i starten. Jeg mener Ole er best egnet til å manøvrere seg ut fra starten. Det har han kapasiteten til, forteller skiskytternes landslagssjef, Kjell Ove Oftedal, til Nettavisen.

Har ikke bestemt seg
Norge går for VM-gull på stafetten i Anterselva i begynnelsen av februar. Men Oftedal har ikke bestemt seg for om Bjørndalen også vil gå førsteetappe i VM.

- Men stafetten i VM har jeg hele tiden i bakhodet, sier han hemmelighetsfullt.

Lars Berger går andre etappe og stjerneskuddet Emil Hegle Svendsen den tredje. Veteranen Halvard Hanevold går ankeretappen i Oberhof.

- Når det gjelder Lars, er jeg litt usikker. Men han har fått trent bra hjemme i julen og det virker som han er i slaget, forsikrer landslagssjefen.

Og fortsetter:

- Emil Hegle Svendsen går vanligvis førsteetappen. Men jeg har satt ham opp på den tredje etappen slik at han også skal få prøvd seg litt der. Halvard Hanevold er som poteten - han kan brukes overalt i en stafett.

Været skaper problemer
Tåke og store snømengder kommer til å skape vanskelige forhold på torsdagens stafett. Oftedal har likevel målsettingen klar.

- Vi går for å vinne, men det er vanskelige forhold med både tåke og vind nå. Det eneste som er sikkert i en stafett, er at det ofte blir et sjansespill, sier Kjell Ove Oftedal.

Frode Andresen er reserve på stafetten.

- Troppen er sykdomsfri og har fått trent bra i julen. Både Frode Andresen og Stian Eckhoff skal sammen med de andre utøverne være i godt slag nå, sier Oftedal.

Stafetten i Oberhof starter klokken 17.20.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett