Gå til sidens hovedinnhold

Ny Rosenborg-fiasko: Horneland slaktet eget lag

Presset øker på Rosenborg-trener Eirik Horneland etter nytt tap i Eliteserien.

ROSENBORG - FK HAUGESUND 0-2:

Denne gangen var det Hornelands tidligere klubb FK Haugesund som ble for sterke for trønderne på Lerkendal.

FKH vant 2-0 på fotballens festdag. Christian Grindheim og Fredrik Pallesen Knudsen scoret hvert sitt mål etter å ha blitt servert av lagkamerat Alexander Stølås på dødball.

RBK-trener Horneland viste misnøye med eget lag allerede i pausen da FKH ledet 1-0, og var nådeløs da han kom med sin dom etter 1. omgang. Han fortalte at han var både overrasket og skuffet over eget lag.

- Vi må ha mye mer energi og lidenskap til det vi holder på med. Det er totalt flatt batteri og det er langt ifra godt nok, sa Horneland til Eurosport.

- Jeg som leder er ikke stolt av dette

Vondt skulle bli til verre for Horneland som fikk se Rosenborg slippe inn enda et mål i andreomgangen og han var på ingen måte fornøyd med å se laget sitt som nå ligger nest sist i Eliteserien.

- Det var tungt. Jeg synes Haugesund er klart bedre enn oss. De er friskere, frekkere, har mer vilje og spiller bedre enn oss, sier Horneland til Eurosport etter kampen.

RBK-treneren forteller at han hadde troen før torsdagens oppgjør etter flere positive treninger med laget de siste to ukene, men han erkjenner at de ikke er i nærheten.

- Jeg som leder er ikke stolt av dette, sier Rosenborg-treneren.

- Det som vi får frem på banen her er ingenting av det jeg står for som trener. Det er tungt, forklarer Horneland.

Spørsmålet mange nå stiller seg er om Horneland vil få fortsette som RBK-trener etter en ny fiasko. Han er imidlertid selv innstilt på å fortsette.

- Vi finner ikke helt veien ut av det. Jeg løper ikke fra det ansvaret, sier Rosenborg-treneren.

Haugesund startet best

For Rosenborg fikk på mange måter som fortjent igjen etter en ny skuffende kamp.

Det var gjestene fra Haugesund som skapte kampen første mulighet, og det var litt av en sjanse Ibrahima Wadji fikk etter seks minutter. FKH-spissen var nemlig plutselig alene med Rosenborg-keeper André Hansen, men klarte likevel ikke å sende Haugesund opp i ledelsen.

Rosenborg hadde ballen mye i førsteomgangen, men slet med å skape klare målsjanser. Gang på gang stoppet det opp i den siste tredjedelen mot et kompakt FKH-forsvar.

Gjestene virker derimot farligere de gangene de jaget kontringer, men det var likevel på dødball at kampen første scoring skulle komme sekunder på overtid av førsteomgang.

Stølås slo inn foran mål hvor Grindheim stusset inn 1-0 etter å ha vunnet hodeduellen mot Tore Reginussen.

TV 2-ekspert Ole Martin Årst var lite imponert over RBK-forsvareren.

- Grindheim er en luring, men at han slår Tore Reginiussen i luften...Det skal ikke skje, sier Årst under TV 2s FotballXtra.

Økte ledelsen

Rosenborg-spillerne gikk mer aggressivt ut etter pause, men slet fortsatt med å skape det virkelig store i starten av andreomgangen.

I stedet var det Haugesund som kunne juble på nytt da gjestene fikk frispark etter 57 minutter. Igjen slo Stølås inn foran mål, og denne gangen var det Pallesen Knudsen som umarkert kunne heade inn 2-0 for FKH.

Rosenborg la press på gjestene utover omgangen, men det ville seg ikke for laget fra Trondheim som dermed tapte deres 4. kamp denne sesongen.

RBK ligger nest sist i Eliteserien og er 13 poeng bak serieleder Molde.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken