RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny rytter innrømmer doping

Foto: Tim de Waele
Michael Rasmussens bok krever flere ofre.

Terrengsyklisten Seamus McGrath innrømmer å ha tatt doping etter å ha blitt navngitt av Michael Rasmussen i biografien «Gul feber», som kommer i danske bokhandlere onsdag.

- Da jeg ble oppmerksom på doping tidlig på 2000-tallet, lovte jeg meg selv å kjøre rent. Det løftet brøt jeg i 2003. Jeg vil benytte sjansen til å unnskylde ovenfor mine foreldre, som alltid har oppdratt meg mot sterk moral og god etikk. Det brøt jeg i korte perioder for en lang tid siden, sier McGraths i en pressemelding ifølge bt.dk.

McGrath ble nummer ni i Athen-OL, og var aktiv på landslaget i mer enn 15 år. Han var en del av MTB-sporten i mer enn 15 år og avsluttet karrieren etter OL i 2008.

Innrømmelsen kommer på grunn av en episode hvor McGrath, Ryder Hesjedal og Chris Sheppard bodde i kjelleren Michael Rasmussen i et par uker. Der lærte Rasmussen opp de tre rytterne i EPO- og kortisonmisbruk.

Både Hesjedal og McGraths sier at de stoppet å dope seg igjen like etter. Det er ti år siden de skjedde, som gjør at innrømmelsen faller utenfor foreldelsesfristen på åtte år. Innrømmelsen vil altså ikke få noen konsekvens i form av straff eller utestengelse.

Flere peker på at innrømmelsene til Hesjedal, McGrath og tidligere Rabobank-sportsdirektører styrker Rasmussens bok som sann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere