RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny seier til Kristoff

I FORM: Alexander Kristoff med ny etappeseier. FOTO: NTB scanpix
I FORM: Alexander Kristoff med ny etappeseier. FOTO: NTB scanpix Foto: Lionel Bonaventure (Afp)
Sist oppdatert:
For andre gang på et døgn var han best i spurten.

Syklisten Alexander Kristoff (27) feiret torsdag sin tredje etappeseier i årets utgave av Qatar rundt. Dag Erik Pedersen er mektig imponert.

For andre gang på et døgn var Kristoff best i spurten.

- Vi har aldri før hatt en så seierssugen og seierrik syklist på øverste nivå. Det han driver med nå er bare helt utrolig. Han flyr jo nede i Qatar, sier eks-proff Pedersen til NTB.

- Jeg er ikke ett sekund redd for at han er for tidlig i form. Jeg tror bare han er så gjennomtrent og god at han gjør dette nå. Han er så god at han kan vinne alle typer ritt bortsett fra sammenlagtrittene. Tenkt hva dette betyr for selvtilliten hans å gå inn i sesongen på denne måten. Og det er jo nå det begynner, fortsetter Pedersen.

Han var profesjonell i Italia i tolv sesonger.

- Det har vært litt snakk om at han ville bli markert ut og passet ekstra på i spurtene nå. Men når han kan taue hjem en spurt etter å ligge i tet i 150-200 meter, så sier det alt. Han er bare best.

Førte

Kristoff tråkket til seier på den femte etappen etter 153 kilometers sykling. Vel 30 mann kom samlet inn på oppløpet. Kristoff tok føringen cirka 150 meter fra mål og holdt grepet helt inn.

Peter Sagan kom løs 50-60 meter fra mållinjen og ble nummer to et snaut halvt hjul bak nordmannen.

Niki Terpstra beholdt ledelsen i sammendraget. Rittet avsluttes fredag.

Kristoff er i knallform. Han vant både mandag og onsdag før han igjen slo til torsdag. Kristoff ligger elleve sekunder bak Terpstra i sammendraget.

Dermed ser det lyst ut for Norge før vårklassikerne. Kristoffs form gjør at han uten uhell framover, er med i favorittsjiktet i storrittene. Milano – Sanremo (Kristoff tittelforsvarer), Paris – Roubaix og Ronde van Vlaanderen er åpenbare mål for Kristoff framover. Disse kjøres i mars og april. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere