*Nettavisen* Sport.

Ny seier til Manglerud Star

Foto: Knut Fjeldstad (Scanpix)

Bunnlaget Mangleud Star tok sin andre strake seier gjennom 4-1-seieren over Trondheim.

10.01.06 21:28

Eliteseriens desiderte bunnlag har fått viktige spillere som Tom Cato Myhre og Espen Pettersen tilbake fra skader, og plutselig ser oslolaget ut som om de faktisk hører hjemme i Norges øverste hockeyserie.

Søndagens overraskende seier over Vålerenga - deres andre seier på 30 kamper - ble fulgt opp med 4-1 over Trondheim tirsdag kveld. Skuddstatistikken viste 48-28 i Manglerud Stars favør - en klar indikasjon på at seieren var fortjent.

Dan O'Connell ga bortelaget ledelsen i første periode. Thomas Jordhøy utlignet til 1-1 i midtperioden, mens Mathias Trygg, Tom Cato Myhre og Miroslav Stolc sørget for hjemmeseier gjennom sine scoringer i tredje periode.

- Det er lettere for meg som trener når jeg har folk å velge imellom. Vi har hatt mellom fem og ti mann borte hele sesongen, og nå er det bare tre. Det er hovedforklaringen, sier Rune Molberg til TV 2 Nettavisen.

Han trekker fram keeper Matti Järvinen som lagets viktigste spiller i tirsdagens kamp.

- Målvakten betyr mye i hockey. Ellers er det klart at vi har et spill som krever visse spilletyper, og nå er de spilletypene tilgjengelig. Det hjelper oss. Vi har fått tilbake rutine, gjennom folk som Myhre og Pettersen.

Seieren hjelper ingenting i forhold til Manglerud Stars tabellposisjon. Laget ligger fremdeles desidert sist, og kommer til å ende på tiendeplass i eliteserien. Fjorårets NM-finalist Trondheim ligger nest sist, men har 17 poeng mer enn oslolaget. De to lagene møtes igjen i de kommende bonuskampene.

- Nå vet vi at det ikke er umulig å ta dem. Det er klart det er litt lettere å gå til trening og kamper etter denne seieren, konstaterer Molberg.

Vålerenga tapte 2-4 borte mot Stavanger Oilers tirsdag kveld, mens serieleder Storhamar vant komfortabelt 4-2 over Frisk Asker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.