*Nettavisen* Sport.

Ny sjef for Lund Svindal

Foto: Samuel Kubani (AFP/Scanpix)

Norge har fått en ny sportssjef i alpint.

26.03.10 19:20

35 år gamle Claus J. Ryste ble fredag ansatt som ny sportssjef for de norske alpinistene. Kontrakten strekker seg over fire år - til etter OL i russiske Sotsji i 2014.

- Jeg ser veldig frem til dette. Målet er å videreføre arven fra i dag. I vinter har vi levert ekstremt bra resultater, og dette må vi bygge videre på. I fremtiden er det riktignok muligheter til å få til enda mer, sier han i en pressemelding.

Ryste har jobbet med idretten gjennom hele sin jobbkarriere. I 2000 begynte han som trener for Bærum Skiklub (BSK) før han i 2002 var med og startet opp Dønski alpin. Nå sitter han i en delt stilling som daglig leder for BSK og Dønski alpint.

- Jeg ønsker å skape en god og langsiktig plattform for fremtiden med forutsigbarhet. Ambisjonene er å skape et system hvor det er plass til utøverne enda lenger, og med trygge rammer. Et skikkelig høyskoletilbud kombinert med satsing på alpint, er et av flere naturlige mål, sier han.

Ryste er opprinnelig fra Stranda på Sunnmøre, og har de siste årene bodd i Lommedalen.

Han har tidligere habile plasseringer fra alpin-NM, men ga seg med satsingen i 1995.

- Jeg starter med blanke ark, men er veldig motivert til å ta fatt på denne jobben. Målet er å få til en større organisasjon hvor flere utøvere kan klare å nå toppen en dag, sier Ryste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.