RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny sjokkmelding for Portsmouth

Foto: KIERAN DOHERTY (REUTERS)
Sist oppdatert:
Kan miste halve laget etter søndagens FA-cupsemifinale.

Søndag spiller Portsmouth mot Tottenham i FA-cupsemifinalen. Det handler om Wembley. Det handler om en tittel. Det handler om noe å juble for i det som har vært en fæl sesong for klubben fra Sør-England.

Fredag ettermiddag kom imidlertid nyheten om at det faktisk kan bli enda verre.

Søndagens semifinale kan nemlig ende med at seks spillere aldri mer kan spille for klubben, skriver ESPN. En rekke spillere har nemlig klausuler i kontraktene som sikrer bonus eller kontraktsfornyelser hvis de spiller flere kamper for klubben etter semifinalen.

- Det er en privat sak, og altfor sensitivt til at vi kan nevne navnene på spillerne det gjelder, sier klubbadministrator Andrew Andronikou.

- Det handler imidlertid om fem-seks spillere som ikke kan spille for klubben igjen etter semifinalen. Én av spillerne kan kanskje ikke spille semifinalen en gang, legger han til.

- Det handler om klausuler i kontraktene som fører til at semifinalen utløser bonuser i størrelsen 50.000-100.000 pund, eller automatisk forlengelse av kontraktene.

Det betyr at noen av spillerne kan spille semifinalen, men at de da står foran en stor bonus hvis de spiller for klubben igjen - en bonus klubben ikke har råd til å betale.

- Det vil selvsagt være tragisk for en spiller å miste en eventuell finale, men det er opp til spillerne og agentene. De må si fra seg det den nåværende kontrakten gir dem rett til. Ellers kan de ikke spille mer for klubben, sier Andronikou.

Det hele skal være så sensitivt at manager Avram Grant ikke engang vet hvilke spillere han kanskje må klare seg uten i sesongens siste kamper.

PS. Aston Villa møter Chelsea i den andre FA-cupsemifinalen. Den spilles lørdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere