RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Ny skalp for Skjelbred

Sist oppdatert:
Det gikk bedre for jegeren Per Ciljan Skjelbred enn sist han var i Spania.

MESTALLA (Nettavisen): VALENCIA-ROSENBORG 0-2:

Sist gang han var i Spania, ble utbyttet for trøyesamler Per Ciljan Skjelbred heller magert. På pressekonferansen på Bernabeu visste han ikke en gang hvem han hadde fått drakten til, men denne gangen er han sikker.

- Spiller nummer tre. Fernandes. God han, smiler den landslagsuttatte RBK-spilleren lurt.

God for 200 millioner
«God» er mildt sagt. Manuel Fernandes regnes som et svært stort fotballtalent. Han er kun 21 år, men det hindret ikke Valencia i å punge ut med mellom 150 og 200 millioner for portugiserens tjenester i sommer – blant annet i hard kamp med Everton. Den sentrale midtbanespilleren var en av svært få Valencia-spillere som fikk vist seg frem på en positiv måte i hjemmekampen mot Rosenborg, med flere lange, farlige løp i begynnelsen av kampen.

Øverst på drakt-/troféhyllen til Skjelbred vil likevel ikke Fernandes-trøya havne. I returkampen mot Real Madrid for to år siden fikk nemlig 20-åringen tak i drakta til José María Gutiérrez Hernández, bedre kjent som Guti.

- Den har en klar førsteplass blant draktene mine, innrømmer Skjelbred, som ikke har tall på hvor mange drakter det etter hvert har blitt.

- Det går over stokk og stein nå, flirer unggutten, som ikke overraskende var godt fornøyd med innsatsen mot Valencia tirsdag kveld.

Tviler på Tyrkia-start
Det betyr likevel ikke at han nå har siktet seg inn på noen landslagsplass mot Tyrkia.

- Å starte mot Tyrkia tenker jeg ikke på i det hele tatt – akkurat det tar jeg helt med ro.

- Nå holder jeg på å venne meg til de spillerne jeg møter på klubbnivå. Landslagsnivået er noe helt annet, mener Skjelbred.

- Men du møtte noen av verdens beste fotballspillere på Mestalla i kveld?

- Jo, men det er likevel et helt annet nivå når du kommer på landslaget. Det eneste jeg ønsker, er å få vist meg frem når landslagstreningene starter.

Om Åge Hareide er enig, gjenstår imidlertid å se. I 2-2-kampen borte mot Tyrkia for drøyt sju måneder siden ga han nemlig Per Ciljan Skjelbred sin debut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere