LYON - MARSEILLE 0-0:

Se skandalescenene i videovinduet øverst i saken!

«Choc des Olympiques» utviklet seg til å bli en real skandale etter at Payet ble truffet av en flaske i hodet da han skulle ta et hjørnespark tidlig i den første omgangen i det Direktesport-sendte storoppgjøret.

Marseille-kapteinen gikk rett i bakken og ble liggende med store smerter, og kampen ble stoppet, før det halvannen time senere kom melding om at den skulle gjenopptas.

Lyon-spillerne kom ut for oppvarming igjen, men Marseille-spillerne ble værende igjen i garderoben, flere av dem tilsynelatende rasende for at kampen ikke ble avbrutt.

Til slutt måtte også Lyon gå tilbake i garderoben, og klokken 22:44 kom den endelige meldingen om at kampen ikke blir spilt ferdig søndag.

- De aner ikke hva som skal skje, sa Direktesport-kommentator Robin Haugen mens Lyon-spillerne gikk av gresset igjen - to timer etter at kampen i utgangspunkt hadde avspark.

Sent søndag kommer også Ligue 1 med en uttalelse, hvor de fordømmer angrepet på Payet.

- Etter å ha blitt angrepet, ble Payet også utsatt for diskriminering og fornærmelser. Vi må ikke glemme at det er hjemmelaget som har ansvaret for sikkerheten sammen med lokale myndigheter. De avgjør om en kamp skal avbrytes eller gjenopptas, skriver Ligue 1 (LFP), og legger til at de kaller inn til et krisemøte mandag.

Marseille-president Pablo Longoria uttaler på sin side at Payet var preget etter å ha kommet seg inn i garderoben.

- Fullstendig hjernedødt

Beskjeden om at kampen i utgangspunktet skulle gjenopptas kom over en time etter at lagene ble sendt i garderoben etter de fryktelige bildene.

- Det er fullstendig hjernedødt. Jeg blir helt matt, sa Direktesport-kommentator Robin Haugen etter at Payet ble truffet av flasken.

Kampen i Lyon ble spilt uten bortesupportere, nettopp i frykt for bråk på tribunen. Payet ble liggende og få behandling på banen etter å ha fått flasken i hodet, mens resten av spillerne på begge de to lagene gikk i garderoben.

- Lyon-Marseille er høydepunktet denne runden, og en kamp folk ville se. Men igjen får vi se en kamp som blir stoppet på grunn av idioter. Det er ikke hva jeg ønsker at engelskmenn, spanjoler og italienere skal se av den franske ligaen, sier Thierry Henry til Amazon Prime.

Les også: Reagerer på det som skjedde i storkampen: - Det er farlig, og kan skade ham

Flere hendelser i Ligue 1

Det er ikke første gang denne sesongen Payet får kastet gjenstander etter seg fra tribunen. I borteoppgjøret mot Nice skjedde det samme, og da valgte midtbanespilleren å kaste flasken tilbake mot Nice-fansen.

Da brøt kaoset ut, og kampen ble til slutt avbrutt og måtte spilles på et senere tidspunkt på nøytral bane uten supportere.

Like etter søndagens hendelse meldte Get French Football News at Lyon-supporteren som kastet flasken etter Payet søndag var blitt blitt identifisert og eskortert ut av arenaen, men at oppgjøret fortsatt har status som avbrutt:

Samme medium melder at Payet skal være sjokkert over hendelsen, og at hoveddommer Ruddy Buquet fortsatt ikke har bestemt seg for om kampen skal gjenopptas søndag kveld, eller spilles på en annen dag.

Marseille-trener Jorge Sampaoli og annenkeeper Steve Mandanda skal deretter ha vært en tur inne i dommergarderoben, og like etterpå kom beskjeden om at kampen vil bli fullført søndag.

Det ble imidlertid ikke enden på visa, og det er ennå uvisst når og hvor kampen skal spilles på nytt etter søndagens avlysning.

Her er Nettavisens forhåndssending før Lyon-Marseille: