Gå til sidens hovedinnhold

Ny skotsk nedtur

Skottland klarte bare 1- borte mot svake Moldova, og er i realiteten hengt av i Norges-gruppa.

Bertie Vogts kan med all sikkerhet ta tuen til det nærmeste arbeidskontoret på mandag. Tyskerens sjanse å fortsette som landslagssjef er omtrent like store som den berømte snøballen i Sahara etter at det gamle storlaget bare klarte et poeng mot dumpekandidaten i Norges-gruppa.

Moldova sto med null poeng på sine tre første VM-kvalifiseringskamper, og skulle skottene ha noen som helst sjanse til å komme til Tyskland MÅTTE moldoverne slås.

Det klarte de ikke.

Skottene manglet to av sine beste spillere etter nederlaget mot Norge, og visste de vill få det tøft i Moldova. Bedre ble det ikke da Serghei Dadu scoret fra kort distanse i førsteomgangen, og selv om Steven Thompson bare brukte tre minutter på å utligne ved å trille ballen gjennom bena på Evghenii Hmaruc så skulle det vise seg å bli for langt frem for skottene. Bare godt spill fra Craig Gordon i Skottlands-målet i begynnelsen av andreomgangen hindret at alle poengene skulle ende i Moldova, men 1-1 var lite til hjelp for noen av lagene.

Moldova står dermed med et poeng på fire kamper, Skottland med to på tre, og begge lagene må dermed beregne seg på mye TV-titting sommeren 2006.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021