LILLEHAMMER/OSLO: Johannes Høsflot Klæbo viste styrke og vant fredagens sprintprolog på Lillehammer 1,78 sekunder foran franske Lucas Chanavat.

Erik Valnes, Håvard Solås Taugbøl, Sindre Bjørnestad Skar, Pål Golberg, Håkon Skånes, Finn Hågen Krogh, Even Northug og Thomas Helland Larsen tok seg også videre.

Verre gikk det for Emil Iversen, som for andre helg på rad røk ut i sprintprologen og forlot mixed zone, uten å snakke med pressen.

Iversen endte på 40. plass - 8,65 sekunder bak Klæbo.

Monsen: - For svakt

Landslagstrener Arild Monsen er tydelig på at prestasjonen til Iversen er for svak.

- Det er ikke noen annen forklaring enn at han ikke er rask nok i en prolog. Det har skjedd to ganger nå. Det er ikke noe annet enn det, sier Monsen til Nettavisen.

Iversen har vært klar på at han har ambisjoner om å gå sprinten i OL, men har så langt skuffet på sprintene han har stilt opp på denne sesongen.

Når Nettavisen spør Monsen om Iversens OL-sjanser nå, vil ikke landslagstreneren svare.

Monsen ønsker heller å fokusere på de norske løperne som kom seg til finalen.

- Vi får se. Nå har vi gjort prolog her og nå må vi konsentrere oss om finalene og de ni som overlevde. Han er ute og han er langt unna, sier Monsen.

- Ikke hurtig nok

Trener for distanselaget, Eirik Myhr Nossum, mener det egentlig var en ganske vanlig prolog for Iversen å være.

- Jeg kan ikke huske sist han ikke var åtte sekunder bak Johannes i en prolog. Det er stort sett der han er, og det har han holdt i ganske mange år. Han er ikke noe prologløper. Han er ikke rask nok til det, han er mer utholdende, sier han til Nettavisen.

- Så Iversen er ikke rask nok lenger?

- Han er ikke hurtig nok. Det er viktigere å være hurtig i en prolog enn utholdende, og hurtig får du ikke Emil Iversen til å bli lenger, sier han.

Distansetreneren er klar på at det er Arild Monsen som har ansvaret for sprinterne i OL-uttaket, men han er likevel tydelig på at prolog-exiten ikke er godt nytt med tanke på OL-sprinten.

- Det styrker ikke sjansene hans, sier Nossum.

Dro rett forbi pressen

Iversen virket svært skuffet etter fredagens prolog på Lillehammer.

Trønderen var heller ikke interessert i å svare på spørsmål fra pressen etter fiaskoen i prologen.

Til tross for gjentatte spørsmål fra fremmøtte journalister gikk Iversen rett forbi samtlige i intervjusonen.

Han forlot så stadion preget av resultatet.