Gå til sidens hovedinnhold

Ny skuffelse for Northug

Må stå over tre nye verdenscuprenn.

Petter Northug ringte Snåsamannen for å komme seg igjennom Tour de Ski. Det klarte han på imponerende vis, og ble nummer to i verdens tøffeste skikonkurranse med sykdom i kroppen.

Men det kostet.

For etterpå har Northug hanglet. Tirsdag kveld ble det klart at han ikke reiser til Russland for å gå verdenscup kommende helg.

- Han er selvfølgelig veldig skuffet, for de tre distansene som står på programmet i Rybinsk passer ham veldig bra. Men Petter er blitt så voksen at han skjønner at det eneste fornuftige er å ikke reise, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til Nettavisen.

Bare rolig trening
Siden avslutningen i Tour de Ski 4. januar, har Northug bare gått ett skirenn. Det var fellesstarten med skibytte under NM på Gjøvik. Der ga 23-åringen opp midtveis og tuslet i mål til 61. plass.

Fortsatt er han ikke hundre prosent restituert.

- Han hadde et par harde økter rundt NM, men den siste uka har han bare trent rolig. Og han er i framgang, hevder Djupvik.

- Er du bekymret for VM-formen til Petter?

- Nei, vi er begge sikre på at vi skal får Petter i god form til VM.

Sprinten i fare
- Hvordan blir opplegget fram mot mesterskapet?

- Han skal på høydesamling i Seisser Alm. Men nå blir han definitivt ikke med den første gjengen, som reiser fredag, for han må gjennomføre minst tre harde økter først hvis det skal være noen vits i å dra opp i høyden.

VM i tsjekkiske Liberec starter 19. februar. I form er Northug selvskreven på tremila, femmila og stafetten. Selv har han også lyst til å gå sprinten.

Spørsmålet er om han blir tatt ut på laget. I utgangspunktet hadde Northug kniven mot strupen i forhold til å prestere på sprinten i Rybinsk. Det kommer han altså ikke til å gjøre.

PS. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ikke kvitt sykdommen som stoppet henne i Otepää sist helg, og blir heller ikke med til Russland. Også Vibeke Skofterud har meldt forfall til rennene i Rybinsk. Det opplyser kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen til Nettavisen tirsdag kveld.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg