RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Ny skuffelse i hoppuka

Sist oppdatert:
To av Norges seks hoppere røk ut i kvalifiseringen til det andre rennet.

Seks nordmenn har reist til Tyskland med ambisjoner om å prestere gode resultater i hoppuka, men så langt har ingen klart å leve opp til målsettingen.

Bjørn Einar Romøren lå på tredjeplass i verdenscupen før det første rennet, som gikk i Oberstdorf, men kom ikke til finaleomgangen der og fikk i grunnen hoppuka ødelagt.

Torsdag var det duket for kvalifisering til rennet i Garmisch-Partenkirchen, det andre av fire.

Hilde og Gangnes ute
Bjørn Einar Romøren var allerede kvalifisert gjennom sin plass blant de ti beste i verdenscupen (5), og viste bedre takter med et hopp på 125,5 meter.

Likevel bød kvalifiseringen på norske skuffelser.

Tom Hilde og Kenneth Gangnes hoppet ikke godt nok til å få en plass blant de 50 som skal delta i rennet første nyttårsdag.

Roar Ljøkelsøy var nest beste nordmann med sitt svev på 123,5 meter, og slo Johan Remen Evensen med én meter. Anders Jacobsen landet på 122 meter.

Kofler best - igjen
Østerrikerne markerte seg igjen, akkurat som i Oberstdorf. Andreas Kofler hoppet 137,5 meter og var best av samtlige, akkurat som i Oberstdorf, mens Thomas Morgenstern var tredje best med sitt hopp på 130,5 meter. Sveitseren Simon Ammann var nest best takket være sitt hopp på 134 meter.

Fredag hopper Anders Jacobsen mot tyskeren Pascal Bodmer i rennet andre duell, mens Johan Remen Evensen møter italieneren Sebastian Colloredo.

Ljøkelsøy møter russeren Denis Kornilov, mens Bjørn Einar Romøren skal duellere mot Taku Takeuchi fra Japan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere